Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Taliban waarschuwen voor ‘gevolgen’ als VS hun vertrek uitstellen

Onder druk van zijn bondgenoten opende Joe Biden de deur om Amerikaanse soldaten na 31 augustus in Afghanistan te houden. De Taliban waarschuwen dat er geen regering zal worden gevormd zolang ze daar zijn.

Twee bronnen binnen de islamitische beweging vertelden AFP maandag dat de Taliban de vorming van een regering in Afghanistan niet zullen aankondigen zolang de Amerikaanse soldaten op hun grondgebied blijven. “Besloten is dat de vorming van de regering … niet aangekondigd zal worden zolang er een enkele Amerikaanse soldaat in Afghanistan aanwezig is.Een van deze bronnen zei. De informatie is opnieuw bevestigd.

Eerder vandaag waarschuwde een woordvoerder van de Taliban in een interview met Sky News dat de Verenigde Staten en hun bondgenoten worden geconfronteerd met “KunstmestAls ze hun vertrek uit Afghanistan, gepland voor 31 augustus, uitstellen om de evacuaties in Kabul voort te zetten. “Het is een rode lijn. President Biden heeft aangekondigd dat (de Verenigde Staten) op 31 augustus al zijn strijdkrachten zal terugtrekken. Dus als ze (hun aanwezigheid) verlengen, betekent dit dat ze de bezetting verlengen, terwijl dat niet nodig isDe officiële woordvoerder van het bedrijf, Suhail Shaheen. “Als de VS of het VK om meer tijd vragen om door te gaan met evacuaties, is het antwoord nee. Of er zullen consequenties zijn“, hij voegde toe. “Het zal wantrouwen tussen ons creëren. Als ze van plan zijn de bezetting voort te zetten, zal dat tot een reactie leiden».

READ  Justin Trudeau gokt op de resultaten van zijn Covid-19-administratie om zijn mandaat te verlengen

Volgende G7-vergadering

Op zondag 22 augustus opende de Amerikaanse president Joe Biden, onder druk van zijn bondgenoten, de deur om soldaten daar na 31 augustus te houden. “Er zijn voortdurende discussies tussen ons en het leger over de verlenging.». Josep Borrell, hoge vertegenwoordiger van de Europese Unie voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid, was van mening dat “wiskundig onmogelijk» Evacueer alle Afghanen die vóór 31 augustus met westerse mogendheden hebben samengewerkt.

De Britse minister van Defensie Ben Wallace zei maandag dat het Verenigd Koninkrijk van plan is om dinsdag een beroep te doen op de Verenigde Staten tijdens een virtuele G7-top gewijd aan Afghanistan om de evacuaties na 31 augustus voort te zetten.

De Britse minister van Buitenlandse Zaken voor de strijdkrachten, James Hebei, bevestigde eerder aan Sky News dat de beslissing om de Amerikaanse aanwezigheid in Kabul uit te breiden niet alleen aan Washington ligt en dat ook de Taliban een mening hebben. “Er zal dan een gesprek beginnen met de Taliban en de Taliban zullen de keuze hebben tussen samenwerking zoeken met de internationale gemeenschap en laten zien dat ze deel willen uitmaken van het internationale systeem.” waar “We zeggen dat er geen kans is op verlengingHij zei de Amerikaanse aanwezigheid.