Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Joe Biden bekritiseert van alle kanten, verliest in peilingen

Gerechtvaardigd of niet, Joe Biden betaalt de rekening voor 20 jaar Amerikaanse politiek Afghanistan. Voordat De Taliban spreekt zijn aanval uit En de ineenstorting van de Afghaanse veiligheidstroepen, de hele wereld zag de beelden Paniek op de luchthaven van Kabul. En als de evacuaties zo goed mogelijk georganiseerd zijn, is Joe Biden fors gedaald in de peilingen. Voor het eerst in zijn staat waren veel Amerikanen tevreden en ontevreden over zijn beleid. Sinds één min was zijn populariteitsclassificatie +9.

Ondanks de onderhandelingen over een terugtrekking van de Amerikaanse troepen door Donald Trump, zijn drie op de vier Amerikanen kritisch over de regering van Biden, volgens een CBS-enquête die dit weekend is gepubliceerd. Toen hem naar die cijfers werd gevraagd, moest de huurder van het Witte Huis zondag lachen. “Ik denk dat als dit zich overal verspreidt, Amerikanen duidelijk zullen begrijpen wat ik heb gedaan”, zei hij. “Het is mijn werk”, zei hij tegen verslaggevers. “Het is mijn taak om beslissingen te nemen die niemand anders kan of wil.”

Vragen over 31 augustus

Joe Biden verkeert in een race tegen de klok tegen de deadline voor de definitieve terugtrekking van de Amerikaanse troepen die op 31 augustus zou moeten zijn voltooid, maar zou kunnen worden teruggedrongen om door te gaan met het evacueren van tienduizenden Afghanen. Terwijl Londen en Parijs pleiten voor verlenging Met de laatste Amerikaanse soldaten lijkt Joe Biden de deur open te hebben gelaten. “Hopelijk hoeven we het niet uit te stellen”, zei hij en voegde eraan toe: “Ik denk dat er discussies zullen zijn.”

READ  Een deel van het noordoosten van de VS is alert op naderende tropische storm Henry

Maandag waarschuwden de Taliban dat 31 augustus een rode lijn is en dat er “gevolgen” zullen zijn als de “bezetting” doorgaat.

‘Overgave’ volgens Donald Trump

In Washington hebben de Republikeinen – evenals de media – hard geoordeeld over het klaarblijkelijke gebrek aan voorbereiding op “te voorziene rampen” en “tragische chaos”. De regering-Biden “heeft, zoals verwacht, een heel land aan terroristen overgedragen”, vooral de republikeinse leider van het Huis, Kevin McCarthy, choquerend. Tijdens een campagnebijeenkomst in Alabama voegde Donald Trump een laag toe: “De mislukte terugtrekking uit Afghanistan is een voorbeeld van de ernstigste incompetentie van de leider van ons land, misschien in de geschiedenis. Het was geen terugtrekking, het was een overgave.”

Joe Biden, die in de begindagen van de crisis door de media werd gemist, probeert de zaken recht te zetten. Naast dagelijkse Pentagon-updates confronteert de president van de Verenigde Staten nu regelmatig journalisten. En op maandag benadrukten de mededelingen van het Witte Huis dat sinds 14 augustus 37.000 mensen uit Afghanistan zijn geëvacueerd. Alleen al op zondag hebben ongeveer dertig Amerikaanse militaire vliegtuigen 10.400 mensen geëvacueerd, met 5.900 extra evacuaties over 61 coalitievliegtuigen. Maar voor Joe Biden – en voor Afghanen – is het kwaad al geschied.