Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vijf Oekraïense gouverneurs en vier onderministers zijn ontslagen na een vermeend militair corruptieschandaal

Vijf Oekraïense gouverneurs en vier onderministers zijn ontslagen na een vermeend militair corruptieschandaal

Reeks ontslagen in Oekraïne na corruptieschandaal

Een aantal hoge Oekraïense functionarissen heeft vandaag hun ontslag aangekondigd na onthullingen in de pers over beschuldigingen van aankopen van legervoorraden tegen hoge prijzen.

Plaatsvervangend stafchef van het presidentschap van Oekraïne, Kirillo TimosjenkoDinsdag zei hij dat hij president Volodymyr Zelensky de dag ervoor had gevraagd hem van zijn taken te ontheffen. “Ik dank de president van Oekraïne, Volodymyr Zelensky, voor het vertrouwen en het vermogen om elke dag, elke minuut goede daden te verrichten.”De heer Timosjenko schreef op de Telegram-berichtenapp. Kyrylo Timosjenko, van wie de Oekraïense media meldden dat hij deel zou kunnen uitmaken van wijzigingen in regeringsteams die maandag door Volodymyr Zelensky zijn aangekondigd, gaf geen reden voor zijn vertrek. Een uitvoerend bevel waarin zijn ontslag werd aanvaard, werd op de website van de president geplaatst. Hij moet worden vervangen door Oleksiy Kuleba, hoofd van de militaire afdeling van de regio Kiev.

Maandag zei de Oekraïense president dat deze week personeelswisselingen zullen worden aangekondigd in de regering, regio’s en veiligheidstroepen, na beschuldigingen van corruptie, bijna een jaar na de Russische invasie. Kyrylo Timosjenko, 33, is sinds 2019 plaatsvervangend hoofd van het Oekraïense presidentiële bureau en houdt toezicht op de regionale politiek. Hij werkte ook samen met de heer Zelensky tijdens zijn verkiezingscampagne, waarbij hij toezicht hield op de media en creatieve inhoud. Volgens Oekraïense media is de heer Timosjenko sinds het begin van de Russische invasie van Oekraïne in februari 2022 betrokken bij verschillende schandalen in verband met zijn persoonlijk gebruik van dure auto’s. Hij ontkende al deze beschuldigingen.

READ  Twee 'superforce'-bommen hebben dinsdag Mariupol getroffen

Samen met Kirillo Timosjenko, Vjatsjeslav Sjapovalov Hij nam ontslag uit de functie van vice-minister van Defensie: hij was verantwoordelijk voor de logistieke ondersteuning van de krijgsmacht. plaatsvervangend officier van justitie Oleksi Simonenko Hij nam ook ontslag: ervan beschuldigd tien dagen op vakantie te zijn gegaan naar Marbella om het nieuwe jaar met zijn gezin te vieren, Oekraïense persberichten.

In een toespraak op maandagavond Volodymyr Zelenski Hij zei dat er binnen de komende 24 uur wijzigingen zullen worden aangebracht in hoge regerings- en regionale functies. In het verleden heeft de heer Zelensky beloofd om corruptie op alle niveaus te bestrijden, te midden van een reeks beschuldigingen van omkoping en twijfelachtige praktijken onder de heersende politieke klasse.

Deze verklaringen komen na de arrestatie Vasil Lozinskyvice-minister van Infrastructuur van Oekraïne, wordt verdacht van het aannemen van steekpenningen van $ 400.000 voor “vergemakkelijken” Koop generatoren tegen hoge prijzen, aangezien het land wordt geconfronteerd met wijdverbreide stroomuitval als gevolg van Russische aanvallen op de energie-infrastructuur.

Andere afmeldingen moeten overdag worden aangekondigd.