Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dit zijn veelvoorkomende maar gevaarlijke gewoonten in de keuken

Dit zijn veelvoorkomende maar gevaarlijke gewoonten in de keuken

Misselijkheid, diarree, koorts, kolieken: als we volhouden, deToxiciteit Het eten is niet lekker. om te voorkomen dat we dat doen, aanbiedingen van New York Post De meest voorkomende en ook de gevaarlijkste fouten die dagelijks voorkomen in onze kookgewoonten.

De meest voorkomende en bekendste fout: je handen niet wassen. Regel van de kardinaal een keukenVooral als het om rauw vlees gaat. “Het is gebruikelijk om een ​​kruidenpotje te nemen en het op het vlees te strooien. Het kan dus besmet zijn met het vlees dat je net hebt aangeraakt.waarschuwt Robert Gravani, emeritus hoogleraar aan de Cornell University. Voor een optimale wasbeurt raden experts aan twintig seconden lang zeep en heet water te gebruiken. om de risico’s te verkleinen radioactieve besmetting.

anders Fout Om te vermijden: Spoel gevogelte af in de gootsteen. Hoewel het altijd een goed idee is om je groenten en fruit af te spoelen, geldt dit niet Vlees rauw. “Spuitwater uit de kraan kan ziektekiemen in je keuken verspreiden. Bovendien elimineer je met het wassen van kip geen ziekteverwekkende bacteriën.”James Rogers, directeur voedselveiligheidsonderzoek bij Consumer Reports. Maar maak je geen zorgen over het verbruik: je oven maakt korte metten met gevaarlijke micro-organismen.

En als u een bestand kiest koken Denk eraan om in de wok geen rauw en gekookt vlees in hetzelfde keukengerei te hanteren. Verwissel bijvoorbeeld bij het maken van bolognesesaus de lepel als het vlees bijna gaar is om verontreiniging te voorkomen.

Blijf beter eten

om spijsverteringsstoornissen te voorkomen, eten Moet in goede staat worden gehouden. In tegenstelling tot wat men zou denken, is het niet aan te raden om je maaltijd te laten afkoelen, of in ieder geval niet op het aanrecht te zetten. Plus vers voedsel dat was weggelaten temperatuur- De kamer voor meer dan 2 uur moet onmiddellijk worden ontruimd, anders wordt de bacteriën Ziekteverwekkers kunnen zich beginnen te vermenigvuldigen.

READ  De nieuwe premier waarschuwt dat het halen van de groeidoelstelling niet eenvoudig zal zijn voor China

Let ook op hoe lang de restjes in de koelkast bewaard blijven: het is niet onbeperkt. Het is het beste om de vier dagen niet te overschrijden, met het risico jezelf bloot te stellen. En als je het je afvraagt, proef en ruik het dan eten Om te bepalen of het nog goed is of niet. Zorg er wel voor dat u de aangegeven deadline respecteert.

Op dezelfde manier moet het weken of ontdooien van vlees op het werkblad verboden zijn. Ziektekiemen kunnen zich bij kamertemperatuur snel vermenigvuldigen, waardoor rauw vlees een broedplaats voor bacteriën wordt. Zet het in plaats daarvan in de koelkast.Deskundigen adviseren. En als je haast hebt, gebruik je gewoon de magnetron en klaar ben je.