Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vijf dingen die u moet weten over de gezondheidssituatie in India, het op een na zwaarst getroffen land ter wereld door de pandemie

De vervuilingscurve in India is niet langer exponentieel. Het volgt een verticale lijn. Hoewel het aantal Covid-19-gevallen in februari sterk is gedaald, is dit land met 1,3 miljard inwoners het op een na grootste ter wereld Het wordt geconfronteerd met een tweede golf van virulentie die zich met een ongekende snelheid verspreidt sinds het begin van de epidemie. Artsen maken onder meer grote bijeenkomsten strafbaar, of dit nu van politieke of religieuze aard is, maar andere oorzaken zijn niet uitgesloten, met de opkomst van een nieuwe, besmettelijkere variabele op Indiase bodem.

>> Direct. Volg ons leven tijdens de Covid-19-epidemie

Vanaf maandag 12 april heeft India officieel in totaal 13,5 miljoen gevallen, waarmee het het op één na meest getroffen land ter wereld is, na de Verenigde Staten (vier keer de bevolking). Hier zijn er vijf Wat u moet weten over de pandemie in het land dat wordt geregeerd door de hindoe-nationalist Narendra Modi.

Het aantal blessures verdubbelde in twee weken tijd

Dr.Sinds begin april totVolgens de gezondheidsautoriteiten is het aantal dagelijkse verwondingen meer dan verdubbeld. Donderdag 15 april werden volgens het ministerie van Volksgezondheid binnen 24 uur 200.000 nieuwe gevallen van COVID-19 geregistreerd. naar mij Datum maandag 12 april Binnen een week werden 873.000 gewonden geteld.

Echter, Brazilië (zes keer minder bevolkt) registreerde tegelijkertijd 497.000 gevallen in één week, en de VS (vier keer minder bevolkt) iets minder dan 490.000. Hierdoor kunnen de Indiase statistieken in perspectief worden geplaatst.

Het is echter moeilijk om de waarheid te kennen: het aantal sterfgevallen is mogelijk onderschat. India heeft alleen een officieel record 175.000 doden sinds het begin van de epidemie, dat wil zeggen een lager sterftecijfer in vergelijking met Frankrijk, waar 100.000 doden zijn gevallen voor 67 miljoen mensen.

READ  Saoedi-Arabië stelt luchtruim open voor alle luchtvaartmaatschappijen, inclusief Israëliërs

Regionale bijeenkomsten voor opiniepeilingen en hadj maken zich zorgen

Wat veroorzaakte deze plotselinge stijging? Epidemiologen hebben drukke plaatsen en plaatsen aan de kaak gesteld, terwijl politieke bijeenkomsten en religieuze bijeenkomsten in volle gang zijn, met een groot aantal deelnemers zonder masker. Het hele land was tevreden. We stonden sociale, religieuze en politieke bijeenkomsten toe.In een interview met Agence France-Presse betreurt Rajeeb Dasgupta, hoogleraar gezondheid aan de Jawaharlal Nehru University, spijt.

Ongeveer 175 miljoen Indiërs worden momenteel opgeroepen voor de stembus bij regionale verkiezingen, met name in West-Bengalen. Zelfs hun partij, de Bharatiya Janata-partij (De Bharatiya Janata-partij, regerende hindoe-nationalisten) Bij deze verkiezing kwamen premier Narendra Modi en de minister van Binnenlandse Zaken bijeen Bijeenkomsten voor duizenden gewapende mannen kwamen bijeen, vaak zonder masker, zoals op deze foto te zien is.

Aanhangers van de BJP tijdens een bijeenkomst van premier Narendra Modi voor de regionale verkiezingen in West-Bengalen in Siliguri op 10 april 2021 (DIPTENDU DUTTA / AFP)

in deze context, Hindoeïstische bedevaart naar Kumbh Mela, Die miljoenen mensen samenbrengt in Haridwar, in de noordelijke staat Uttarakhand, richt zich op angsten. Het virus heeft niet voorkomen dat pelgrims zich in grote aantallen verzamelen. Op maandag 12 april en dinsdag 13 april was de menigte druk op de oevers van de rivier de Ganges, wachtend om daar te kunnen duiken om een ​​douche te nemen gezien als een schrobmachine. Op woensdag 14 april maakten de autoriteiten bekend dat al meer dan duizend pelgrims positief waren getest op het Coronavirus.

In de economische hoofdstad Bombay is een avondklok afgekondigd

De sterke stijging in India heeft ertoe geleid dat veel zwaar getroffen staten en territoria reis- en activiteitenbeperkingen hebben opgelegd. Dit is vooral het geval inDe rijkste staat van het land en de belangrijkste bron van vervuiling is Maharashtra, waar de economische hoofdstad Bombay ligt. “Ongeveer 60.000 gevallen van vervuiling worden momenteel dagelijks gedetecteerd in Maharashtra, of ongeveer 40% van de nieuwe gevallen van Covid-19 die dagelijks in India worden ontdekt”, genoemd de wereld 12 april.

Dus daar wordt nu opsluiting opgelegd in de weekenden, en zo De procedure, die 125 miljoen mensen treft, zal in april elk weekend worden herhaald. De staat heeft gewaarschuwd dat volledige inperking, een drastische maatregel die de federale en deelstaatregeringen koste wat kost proberen te vermijden om de economie te beschermen, in de komende dagen kan worden geïmplementeerd als de vervuiling blijft toenemen.

De premier van New Delhi, de Indiase hoofdstad, zei zaterdag (10 april) dat zijn regering indamming niet ondersteunt, maar deze maatregel zal overwegen als het ziekenhuisbedden implementeert. Volgens hem is 65% van de nieuwe patiënten jonger dan 45 jaar.

De vaccinvoorraden nemen af

Naarmate de pandemie toeneemt, neemt de massale vaccinatiecampagne af. India, de thuisbasis van het Serum Institute (SII), ’s werelds grootste vaccinproducent, lanceerde half januari zijn massale vaccinatiecampagne. Maar het ambitieuze doel van de regering om eind juli 300 miljoen mensen te vaccineren, loopt nog steeds achter omdat de voorraden in sommige staten opraken. De reserves nemen af, terwijl 94 miljoen doses van het vaccin al zijn toegediend.

In de rij om een ​​dosis Covishield-vaccin (AstraZeneca) te ontvangen, in Uttar Pradesh, India, 9 april 2021 (SANJAY KANOJIA / AFP)

Het resultaat: 72 particuliere vaccinatiecentra in Bombay werden gesloten van zaterdag 10 april tot dinsdag 13 april, terwijl de werktijden in openbare centra beperkt waren en dreigden te sluiten als ze niet voorzien waren.

Geconfronteerd met dit tekortrisico, maakte India dit dinsdag 13 april bekend Het Russische vaccin tegen Spoetnik V is nu goedgekeurd, dit is het derde Een vaccin ter goedkeuring door de Indiase autoriteiten, samen met Coffeeshield, een lokaal geproduceerde versie van het Oxford AstraZeneca-vaccin, en Kovaxin, een Indiaas vaccin ontwikkeld door het nationale bedrijf Bharat Biotech. Bovendien vertraagde New Delhi ook de export van toverdranken.

Er wordt vermoed dat een “dubbele mutant” -variant de oorzaak is van het uitbreken van gevallen

volgens Pune Institute of Virology, aangehaald Indian Express (Artikel in het Engels), Zullen de variabelen ook verantwoordelijk zijn voor de hervatting van de epidemie. Een nieuwe soort van Indiase oorsprong genaamd een “dubbele mutant” (B 1.617), In 61% van de genomen monsters In Maharashtra, tussen januari en maart. Naast de specifieke varianten van Brazilië en Zuid-Afrika, die ook op Indiase bodem voorkomen.

De symptomen zijn anders (we hebben het over neusbloedingen), maar allereerst tonen artsen aan dat een groot aantal gevallen niet langer wordt gedetecteerd door PCR-tests: tests zijn nodig om de infectie te bevestigen. “Mutaties zoals deze zorgen voor ontsnapping aan het immuunsysteem [une moindre résistance à l’infection] En verhoogde infectie “Eind maart legde het Indiase ministerie van Volksgezondheid uit in Communiceren.