Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In tegenstelling tot een groot deel van Europa, werkt Zwitserland aan het versoepelen van zijn gezondheidsbeperkingen

In tegenstelling tot een groot deel van Europa, werkt Zwitserland aan het versoepelen van zijn gezondheidsbeperkingen

Mensen wachten om getest te worden in Zuz, Zwitserland. ​ Gian Ehrenzeller

Ondanks Gezondheidscrisis Ook wat betreft zijn grondgebied, besloot Zwitserland maatregelen te nemen tegen een groot deel van andere Europese landen. Vanaf maandag zijn er balkons
RestaurantBioscopen en sporthallen daar.

Op 19 april: “Onder voorbehoud van bepaalde beperkingen is het weer mogelijk om evenementen te organiseren die open zijn voor het publiek, bijvoorbeeld in stadions en bioscopen of concertzalen en theaters. Ook binnenshuis worden sportieve en culturele activiteiten weer toegestaan, waaronder enkele competities. Eindelijk zullen restaurants hun balkons kunnen heropenen “, aldus de Federale Raad.

De federale regering erkent echter dat “de epidemiologische situatie kwetsbaar blijft en zelfs de laatste weken is verslechterd” en dat het nog te vroeg is om de impact van de kerstvakantie te peilen. Paasvakantie Over de dynamiek van de epidemie in het land. Om deze keuze te rechtvaardigen, prees Alain Perset, de bondskanselier belast met gezondheid, de bevolking in de overtuiging dat het dankzij het verantwoordelijke gedrag van de meerderheid van de Zwitsers mogelijk was om de beperkingen die in februari werden opgelegd geleidelijk te versoepelen. Met de situatie die sterk is verslechterd.

Vertrouwen staat centraal in de strategie van de overheid

“Het is echt een kwestie van vertrouwen tussen ons, in Zwitsers », Bevestigde de adviseur tijdens een persconferentie. Hij drong er ook op aan dat bewoners de checkpoint-gebaren moeten blijven toepassen en de gedeeltelijke opheffing van de woensdag aangekondigde maatregelen niet te beschouwen als een indicatie dat alles geoorloofd is. Om zijn boodschap over te brengen, stelt de Federale Raad dat “afhankelijk van de ontwikkelingen in ziekenhuizen, hij een herziening van flexibiliteit niet uitsluit”.

Momenteel is het dagelijkse letselpercentage in Zwitserland ongeveer gelijk aan het percentage dat wordt aangetroffen in Italië en Duitsland, maar onder het gemiddelde van de Europese Unie en drie keer lager dan in Frankrijk. Een ander argument voor versoepeling van de beperkingen is de regering van mening dat de vaccinatiecampagne voorspoedig verloopt. Bijna de helft van de 80-plussers en ongeveer 30% van de 70-79-jarigen is volledig gevaccineerd, de plotselinge toename van het aantal ziekenhuisopnames “blijft relatief laag” en de bezettingsgraad op de IC is stabiel.

READ  In de Indische Oceaan volgt de gendarmerie van de Marinebrigade onophoudelijk migrantenboten