Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De NAVO-bondgenoten beginnen hun troepen op 1 mei terug te trekken

Op woensdag 14 april maakten de NAVO-bondgenoten hun besluit bekend om hun deelnemende strijdkrachten in Afghanistan tegen 1hij is Mei. Het doel is om ze volledig te verwijderen “In een paar maanden”, volgens uitspraak Uitgegeven door de coalitie.

Deze terugtrekking zal worden georganiseerd, gecoördineerd en doordacht. We verwachten dat de terugtrekking van alle Amerikaanse troepen en missietroepen binnen een paar maanden voltooid zal zijn. “ Identificeert het persbericht dat is gepubliceerd na de aankondigingen van Joe Biden.

De Amerikaanse president zei woensdag dat ook de Amerikaanse troepen zullen starten 1hij is May, hun definitieve terugtrekking uit Afghanistan. Hij heeft een deadline gesteld voor 11 september.

Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook “Tijd om Amerika’s langste oorlog te beëindigen”: Joe Biden verdedigt zijn besluit om de Amerikaanse troepen uit Afghanistan terug te trekken

“Wij geloven niet dat het handhaven van een onbepaalde militaire aanwezigheid in Afghanistan in ons belang is, noch in het belang van de Verenigde Staten, noch in het belang van de NAVO en onze bondgenoten.”De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken maakte het duidelijk tijdens een persconferentie op het NAVO-hoofdkwartier met minister van Defensie Lloyd Austin en NAVO-chef Jens Stoltenberg.

De geallieerden steunden het besluit van de VS tijdens een videoconferentie die ministers van Buitenlandse Zaken en Defensie van de coalitielidstaten bij elkaar bracht. In hun verklaring werd de datum van 11 september niet genoemd, het einde van de terugtrekking aangekondigd door Joe Biden.

“De ministers besloten om de vaste ondersteuningsmissie voor een volledige terugtrekking tegen 11 september 2021 te beëindigen.”Hij identificeerde echter het hoofd van de Luxemburgse diplomatie, Jean Asselborn. Het Groothertogdom kwam in Afghanistan in botsing met twee soldaten.

READ  Turkije hekelt de door de Oostenrijkse regering gepresenteerde "kaart van de islam" als "onaanvaardbaar".

“We staan ​​voor een dilemma”

“Het is geen gemakkelijke beslissing. Er zijn wel risico’s aan verbonden.”Jens Stoltenberg streak. Zoals ik vele maanden geleden al zei, staan ​​we voor een dilemma. Omdat het alternatief voor een goede start is om je voor te bereiden op een onbeperkt, langdurig militair engagement, met de mogelijkheid van meer NAVO-troepen. “, Het is om uit te leggen.

Sommige bondgenoten uitten echter hun bezorgdheid. “De aankondiging van onze militaire terugtrekking een paar dagen voor de vredesconferentie over Afghanistan die gepland staat voor 24 april in Istanbul, zou de gevolgen kunnen hebben van het verlichten van de druk op de Taliban, en zal daarom waarschijnlijk minder geneigd zijn om een ​​akkoord te zoeken.” Met de Afghaanse regering, zei de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Sophie Vilmes. En zijn land stuurde in dit proces 72 soldaten naar Afghanistan ‘Stevige ondersteuning’​ Een diplomatieke bron zei dat veel NAVO-leden het eens zijn met het standpunt van België.

Drong er bij de Taliban op aan “hun verplichtingen na te komen”

Hij beweert het te hebben ‘Raak het doel’ In Afghanistan beloofde president Joe Biden dat het vertrek van de Amerikaanse troepen tegen 9/11 niet het geval zou zijn “dringend”Ze drong er bij de Taliban op aan om vol te houden Hun ’toewijding’ Om de Verenigde Staten niet te bedreigen. “Elke aanval van de Taliban op de geallieerde troepen tijdens de terugtrekking zal een krachtige reactie krijgen.”De NAVO waarschuwt in haar persbericht.

Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook De Afghaanse president verzet zich tegen de vrede die de Verenigde Staten hebben opgelegd
READ  Na vijf maanden op het internationale ruimtestation ISS is de Crew-5-missie teruggekeerd naar de aarde

“We zullen ons blijven steunen” Het vredesproces in Afghanistan en ons “groet” De vredesconferentie van Istanbul vindt plaats tussen 24 april en 4 mei ‘Een kans om vooruit te komen’ De verklaring zette dit proces voort.

De meest deelnemende landen in Afghanistan zijn de Verenigde Staten, Duitsland, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en Italië. Deze vijf landen hebben 6000 soldaten van de 9592 soldaten ingezet, waarbij 36 lidstaten van de NAVO en partners zoals Oekraïne (10 soldaten) deelnemen aan de NAVO-operatie. ‘Stevige ondersteuning’

Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Afghanistan: door de terugtrekking van het Amerikaanse leger aan te kondigen, wil Joe Biden een einde maken aan de ‘eindeloze oorlog’

De wereld met Agence France-Presse