Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Live – 100.000 Covid dood: “We zullen nooit een gezicht, welke naam dan ook vergeten”, belooft Emmanuel Macron

Live – 100.000 Covid dood: “We zullen nooit een gezicht, welke naam dan ook vergeten”, belooft Emmanuel Macron

Informeer mij

Het Nationaal Beroepsakkoord (ANI) van 26 november 2020 inzake telewerken werd bij besluit van 2 april 2020 uitgebreid naar alle beroepenvelden en alle bedrijven, deze week gepubliceerd in het Staatsblad. De tekst, gepubliceerd op dinsdag, stelt dat “het verplicht is, voor alle werkgevers en alle werknemers die onder het toepassingsgebied vallen, de voorwaarden van de Nationale Beroepsovereenkomst van 26 november 2020 voor de succesvolle implementatie van werken op afstand”.

Dit betekent dat ANI van toepassing zal zijn op “alle bedrijven, in het bijzonder die die geen lid zijn van de drie werkgeversorganisaties die de overeenkomst hebben ondertekend”, namelijk Medef, CPME en U2P, zoals Catherine Pinchout van CFDT uitlegde aan AFP.

Het decreet stelt dat artikel 3.1.5 van de overeenkomst, met betrekking tot de dekking van beroepskosten, “zal worden uitgebreid volgens het algemene principe van dekking van beroepskosten zoals geïnterpreteerd in de jurisprudentie. Het Hof van Cassatie (…) volgens waarbij de goedkeuring van de werkgever wordt geïnterpreteerd als een precedent. Het is niet een gevolg van de toezegging van de werknemer om de kosten te dragen. “

Het relevante artikel stelt dat “het aan het bedrijf is om de kosten te dekken die de werknemer maakt voor de behoeften van zijn professionele activiteit en ten behoeve van het bedrijf, na verificatie hiervan door de werkgever.”

READ  De eerste fase van ontkoppeling begint op 8 oktober