Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vier leden van het Griekse reddingsteam kwamen om bij een ongeval

Vier leden van het Griekse reddingsteam kwamen om bij een ongeval

Het ongeval gebeurde terwijl het Griekse team onderweg was van Benghazi naar Derna, 300 kilometer naar het oosten.

gepubliceerd


leestijd :
1 minuut

Reddingswerkers in Derna, Libië na dodelijke overstromingen, 17 september 2023. (KARIM SAHIB / AFP)

De Oost-Libische minister van Defensie Othman Abdel Jalil maakte tijdens een persconferentie bekend dat vier leden van een Grieks reddingsteam zondag (17 september) zijn omgekomen bij een verkeersongeval in Libië, kort nadat ze waren aangekomen om deel te nemen aan zoek- en reddingsoperaties na de dodelijke overstromingen . Persconferentie.

Het ongeval gebeurde terwijl het Griekse team, bestaande uit 19 personen, onderweg was van Benghazi naar Derna, 300 kilometer naar het oosten. Vier van de leden werden gedood en vijftien anderen raakten gewond, van wie zeven in ernstige toestand verkeerden, aldus de minister.

Een week na de verwoestende overstromingen in de Libische stad Derna, waarbij duizenden doden vielen, zijn lokale reddingsdiensten, ondersteund door buitenlandse teams, nog steeds actief op zoek naar de lichamen van duizenden andere mensen die nog steeds vermist worden.

READ  Prigojine wordt gedwongen zijn schort te laten vallen - bevrijding