Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Amerikaanse stafchef: Oekraïense tegenaanval langzamer dan verwacht

Amerikaanse stafchef: Oekraïense tegenaanval langzamer dan verwacht

In een interview met CNN op zondag schatte generaal Mark Milley dat de aanval van Kiev op het Russische leger in Oekraïne “niet mislukte”.

De Amerikaanse stafchef, generaal Mark Milley, zei zondag in een interview dat de Oekraïense tegenaanval “niet heeft gefaald”, maar dat de weg naar een beslissende overwinning voor Kiev in het conflict erg lang blijft.

Oekraïne lanceerde in juni een tegenoffensief om door Rusland bezet gebied terug te winnen, nadat het westerse wapens had verkregen en nieuwe brigades had getraind.

De Amerikaanse generaal zei in een interview met CNN: “Ik weet dat sommige waarnemers zeggen dat deze aanval is mislukt. Het is niet mislukt.”

Zelensky donderdag in het Witte Huis

Hij voegde eraan toe: “Deze aanval, hoewel langzaam en langzamer dan verwacht, is stabiel gebleven”, waarbij hij benadrukte dat de Oekraïners nog steeds over een “aanzienlijke slagkracht” beschikken.

De generaal erkende echter dat het “lang zou duren” om het doel van de Oekraïense president Volodymyr Zelenski te bereiken, namelijk “alle Russen uit het land te verdrijven”.

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky wordt donderdag verwelkomd in het Witte Huis voor nieuwe gesprekken met president Joe Biden over de steun van Kiev tegen de Russische invasie.

Deze reis komt op een moment dat het Amerikaanse Congres een nieuwe envelop ter waarde van 24 miljard dollar aan militaire hulp aan Kiev bespreekt. Volodymyr Zelenski zou ook naar het Capitool moeten gaan voor een ontmoeting met de Republikeinse en Democratische leiders.

Belangrijkste artikelen