Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Roemenië is van plan Franse Mistral 3-luchtafweerraketten aan te schaffen

Roemenië is van plan Franse Mistral 3-luchtafweerraketten aan te schaffen

Ontdekking van op afstand bediende munitieresten [MTO] De Russen in Roemenië hebben, na de aanvallen op de Oekraïense havens Reni en Izmail, gelegen aan de monding van de Donau, het debat over de luchtverdedigingscapaciteiten van de Roemeense strijdkrachten nieuw leven ingeblazen.

Deze zijn met name afhankelijk van twee Patriot-batterijen en van NAVO-middelen, waaronder een grond-lucht/grondsysteem voor de middellange afstand. [SAMP/T] Het werd ingezet door de luchtmacht en de ruimtemacht als onderdeel van de “Aigle” -missie.

Bovendien is Roemenië gastheer van de Aegis Ashore-locatie, een onderdeel van het NAVO-antiraketschild, en heeft het zich ook aangesloten bij het door Duitsland gelanceerde “European Sky Shield Initiative” als onderdeel van de alliantie om de aanschaf van luchtverdediging te bundelen. Mogelijkheden.

Roemenië heeft echter al lang geprobeerd zijn luchtafweercapaciteiten op korte afstand – of zelfs op zeer korte afstand – te verbeteren. Volgens geheimen die door een ambtenaar van het ministerie van Defensie aan Defense News zijn gegeven, is Boekarest van plan de Mistral 3 aan te schaffen. [MIssile Transportable Anti-aérien Léger] Geproduceerd door MBDA. Vooral omdat deze raket zijn vermogen al heeft bewezen om kleine doelen, zoals drones, te onderscheppen en te vernietigen.

Roemenië sluit zich nu aan bij Frankrijk, Hongarije, België, de Republiek Cyprus en Estland om de Mistral 3 aan te vragen.

Ter herinnering: deze vijf landen ondertekenden afgelopen juni een intentieverklaring om gezamenlijk MIstral 3-vliegtuigen van MBDA te kopen, onder auspiciën van het Directoraat-generaal Bewapening. [DGA] In het kader van het financiële EDIRPA-mechanisme, dat door de Europese Unie is opgezet om het bundelen van defensieaanbestedingen aan te moedigen.

READ  Drie jaar na het verlaten van de Europese Unie is de Brexit-milt teleurgesteld

“Dit is de eerste realisatie van het verlangen naar gezamenlijke verwerving van defensiecapaciteiten die in aanmerking komen voor EU-financiering, gepland na de Top van Versailles in maart 2022”, legde het Ministerie van de Strijdkrachten uit, waarbij ze de “totale omvang” van dit verzoek schatte. Het kan meer dan 1.000 raketten bevatten.”

Deze interesse vanuit Boekarest in MISTRAL 3 is echter bevestigd door een woordvoerder van MBDA. Wat betreft het aantal raketten dat waarschijnlijk zal worden aangevraagd, meldt de gespecialiseerde Roemeense defensiewebsite heeft aangegevenIn juli overwoog het Roemeense ministerie van Defensie de lancering van het SHORAD/VSHORAD-programma om in totaal 41 luchtafweersystemen voor de korte afstand voor zijn lucht- en grondtroepen aan te schaffen, als onderdeel van een investering “geschat op ruim € 4 miljard. ” .

Mistral 3 is een ‘fire-and-forget’-raket die vliegt met een snelheid van 930 m/s. Het kan eenvoudig worden ingezet en is uitgerust met een zoeker voor infraroodbeelden en beeldverwerkingsmogelijkheden waardoor het doelen met een lage thermische signatuur kan aanvallen. Volgens MBDA heeft het een slagingspercentage van 95%.

Foto: Mistral 3 raketlancering – MBDA