Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een aardbeving treft Midden-Italië

Een aardbeving treft Midden-Italië

Bewoners wierpen zichzelf de straat op, maar brandweerlieden merkten enkele uren na de aardbeving geen gewonden of ernstige schade op. De kracht ervan bereikte een kracht van 4,8, of 30 keer minder dan de sterkte van de kracht die Marokko trof.

Een aardbeving met een kracht van 4,8 trof maandag bij zonsopgang Midden-Italië, ten noorden van de stad Florence. Bewoners wierpen zichzelf de straat op, maar er vielen volgens de Italiaanse autoriteiten geen gewonden of kleine schade.

advertentie

Uit voorzorg werden in sommige gebieden scholen gesloten en werden treinen uitgesteld totdat de spoorlijnen werden geïnspecteerd.

Ter vergelijking: de aardbeving die Marokko op 9 september trof, was dertig keer sterker.

Het epicentrum van de aardbeving lag nabij Maradi, een stad met ongeveer 3.000 inwoners in de provincie Florence, in het Apennijnengebergte.

In de ochtend zei de burgemeester van deze stad, Tommaso Triberti, dat brandweerlieden huiszoekingen uitvoerden.

De Centrale Apennijnen kennen een hoog risico op seismische activiteit.

In 2019 werd de nabijgelegen stad Mugello getroffen door een aardbeving met een kracht van 4,5, waarbij kleine schade werd aangericht, maar de gevel van een 17e-eeuwse kerk barstte.

Mugello was in 1919 al getroffen door een verwoestende aardbeving, een van de ergste van de eeuw, waarbij ongeveer honderd mensen om het leven kwamen.

Aanvullende bronnen • Agentschap Frankrijk-Presse, AFP

READ  Wat is er bekend over de inval in de regio Belgorod in Rusland?