Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vier grafieken die aangeven dat de piek van de vierde golf is overschreden

Ligt het hoogtepunt van de vierde golf van de Covid-19-epidemie achter ons? We moeten bovendien nog wachten om de mogelijke gevolgen voor de gezondheid van het starten van het schooljaar te beoordelen Buiten is de situatie nog zorgwekkend. Maar veel indicatoren, zoals het aantal nieuwe gevallen of ziekenhuisopnames, daalden begin september in Frankrijk en Corsica. “We zijn op de goede weg”Dat zei premier Jan Castex dinsdag tijdens een bezoek aan het Elzasser Vaccinatiecentrum.

Dit is wat de cijfers voor de Covid-19-epidemie in Frankrijk zeggen.

Sinds 17 augustus minder nieuwe gevallen per dag

Het aantal nieuwe dagelijkse gevallen van Covid-19 in Frankrijk.  (Frankrijk Info)

Sinds 17 augustus is in Frankrijk het aantal nieuwe dagelijkse gevallen van Covid-19 gedaald, met een voortschrijdend gemiddelde over zeven dagen, om op 5 september het cijfer van 13.423 te bereiken. Het aantal steeg op 17 augustus tot 23.638 gevallen per dag.

Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames is sinds 24 augustus gedaald

Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames voor Covid-19 in Frankrijk.  (Frankrijk Info)

Sinds 24 augustus is het aantal nieuwe ziekenhuisopnames voor Covid-19 gedaald, met een voortschrijdend gemiddelde over zeven dagen, tot 619 op 5 september. Het aantal bereikte een piek van 905 gevallen op 24 augustus.

Minder patiënten op intensive care sinds 1 september

Aantal Covid-19-patiënten op de intensive care in Frankrijk, per 5 september 2021 (FRANCEINFO)

Sinds 1 september is het aantal nieuwe ziekenhuisopnames op de intensive care voor Covid-19 met een voortschrijdend gemiddelde over zeven dagen gedaald tot 2.217 op 5 september. Deze ontwikkeling is echter te recent om vast te stellen of de daling daadwerkelijk is ingezet.

Het aantal sterfgevallen in ziekenhuizen is sinds 25 augustus gedaald

Aantal nieuwe Covid-19-sterfgevallen in een ziekenhuis in Frankrijk, 5 september 2021 (FRANCEINFO)

Sinds 25 augustus is het aantal sterfgevallen in ziekenhuizen als gevolg van Covid-19 gedaald, met een voortschrijdend gemiddelde over zeven dagen, tot 93 op 5 september. Er moet echter worden opgemerkt dat deze daling de afgelopen dagen sterk is vertraagd en een plateau heeft gevormd.

READ  Het Europees Geneesmiddelenbureau zei dat het risico op trombose in verband met het AstraZeneca-vaccin afneemt met de leeftijd