Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hybride schip Compagnie du Ponant arriveert op geografische noordpool

Het eco-ontworpen Franse schip vaart op vloeibaar aardgas en elektriciteit voor “rook- en stofvrije” navigatie.

Commandant Charcot, het eerste cruiseschip”Hoge polaire exploratie, LNG elektrische hybride“We hebben maandag de Noordpool bereikt, voor het eerst voor een Frans gebouw, hoorden we van Ponant.

«Commandant Charcot, een hoogpolair verkenningsvaartuig van Ponant, bereikte vanmorgen om 10:38 uur de geografische noordpool.Hij kondigde in een persbericht aan dat aan AFP werd gestuurd over het luxe cruisebedrijf dat gespecialiseerd is in ongebruikelijke bestemmingen. “Het is het eerste Franse schip dat de Noordpool bereikt (90.000.000 graden).“Volgens haar en”Het eerste LNG-schip dat deze bestemming bereikt».

Het hoogtepunt van een “collectief avontuur”

Deze expeditie werd uitgevoerd zonder klanten. Het toeristenseizoen van Commandant Charcot begint op 31 oktober in Antarctica en in de zomer van 2022 in het noordpoolgebied. “Het is een grote eer om aan het roer te staan ​​van het eerste Franse schip dat de geografische Noordpool bereikt, het hoogtepunt van een teamavontuur.‘, kondigde commandant Etienne Garcia aan, geciteerd in het persbericht die in de pub was met kapitein Patrick Marchiso.

Commandant Charcot, een luxe schip van 150 meter lang en 28 meter breed, uitgerust met twee tanks van in totaal 4.500 kubieke meter LNG plus elektrische batterijen die hybride bediening mogelijk maken en “Rook- en stofvrije navigatieVolgens de documenten van de groep. Polar klasse PC2, die is uitgerust met een versterkte romp (ijsbreker) die tot nu toe is gereserveerd voor transportschepen of wetenschappelijke expedities.

READ  Met deze tweet maakt Elon Musk van Jeff Bezos een vijand

Het is milieuvriendelijk ontworpen, heeft een geavanceerd rioolwaterzuiveringssysteem en de energie die aan boord wordt gebruikt, is geoptimaliseerd met LED-verlichting of zelfs vectoren en stoelverwarming die werken dankzij energieterugwinning uit de uitlaatgassen van het schip. Het drinkwater aan boord wordt geproduceerd uit zeewater en door de grote opslagcapaciteit wordt er tijdens de reis geen afval afgevoerd.

Er worden ook ruimtes voorzien om ter beschikking te stellen aan de wetenschappelijke gemeenschap, bijvoorbeeld voor de installatie van meetinstrumenten in de constructie. Wetenschappers zullen volgens het bedrijf ook gegevens kunnen ophalen uit fish sonar en een instrument dat constant de dikte van het ijs meet en weergeeft.