Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De situatie verbetert in Guadeloupe, met 419 nieuwe gevallen geregistreerd

419 nieuwe gevallen van Covid-19, in slechts 48 uur. De tekenen zijn duidelijk aan het afnemen in de archipel. Nu het begin van het schooljaar nadert, vragen de gezondheidsautoriteiten echter om voorzichtigheid.


De daling van het aantal Covid-19-gevallen in de archipel is bevestigd. Nu het begin van het schooljaar nadert, hebben gezondheidsautoriteiten hun bezorgdheid geuit.

Meer dan 200 Covid-19-gevallen dagelijks geïdentificeerd

Tussen vrijdag 3 september en maandag 6 september werden in Guadeloupe 419 nieuwe gevallen van Covid-19 geregistreerd. De daling vertegenwoordigt “elke ademhaling van meer dan 200 gevallen per dag”, bepaald door de regionale gezondheidsdienst.

De Positief tarief Voor 7 opeenvolgende dagen 10,1% en de Het infectiepercentage is 432,2/100.000 mensen.

Bemoedigende cijfers betekenen niet dat de epidemie achter de rug is, maar ze duiden duidelijk op een verbetering.

In de afgelopen 48 uur is er een bestand verschenen TROS wordt bepaald, wat leidt tot 23, Het aantal uitbraken dat wordt gecontroleerd.

De deltavariant is nog steeds in de meerderheid.

Ziekenhuiscapaciteit verminderd

Aan de ziekenhuiskant is de spanning minder groot. Het plan wordt momenteel in overleg met gezondheidswerkers naar beneden bijgesteld.
De totale reanimatiecapaciteit is momenteel 98 (58 in CHUG, 28 in CHBT en 12 in polikliniek). Er zijn ook 36 intensive care-bedden.

Aanstaande maandag 6 september om 11 uur, 68 personen, waaronder 59 patiënten met Covid-19 werden behandeld op de intensive care. Dankzij Operatie Hippocampus zullen op dinsdag 7 september 8 tot 10 patiënten naar Frankrijk worden geëvacueerd. In de medische diensten van de faciliteiten werden 298 patiënten opgenomen in het ziekenhuis.

READ  Binnenkort het einde van het gemarkeerde pad met bordjes "beter beleven"?

Op Sint Maarten en St Barthelemy Medical Services liggen nog vijftien patiënten met het coronavirus in het ziekenhuis.
De overgrote meerderheid van deze gehospitaliseerde patiënten is niet geïmmuniseerd of ernstig immuungecompromitteerd.

Volgens de laatste gegevens, 16 extra doden Hij moet er sinds vrijdag spijt van hebben gehad. De jongste overledene was 36 jaar en de oudste 97 jaar. Volgens het ARS in Guadeloupe is geen van hen ingeënt.