Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vier Amerikanen neergestoken in China, verdachte opgepakt

Vier professoren van een Amerikaanse universiteit die in China werken, raakten op maandag 10 juni gewond bij een steekpartij.
Peking spreekt volgens voorlopige bevindingen van een “geïsoleerd geval”.

De gebeurtenissen vonden plaats terwijl ze door een park liepen. Volgens Amerikaanse autoriteiten zijn vier hoogleraren aan een Amerikaanse universiteit in China gewond geraakt bij een steekongeval. Ze werden geraakt tijdens een “ernstig incident”Ze benadrukte het Cornell College in Iowa, waarin werd opgemerkt dat deze vier Amerikanen als professoren werkten aan de instelling voor hoger onderwijs en deelnamen aan een academische uitwisseling in China.

Arresteer de verdachte

Een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zei van wel “Op de hoogte van berichten over een steekincident in Jilin.”een stad in het noordoosten van China, gelegen in de gelijknamige provincie. “Volgens onze informatie werden op de ochtend van 10 juni vier buitenlandse leraren van de Beihua Universiteit in de stad Jilin aangevallen terwijl ze liepen in het Bishan Park in Jilin.”Lin Jian, woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, voegde hieraan toe.

“De verdachte, genaamd Mr Coy, werd op dezelfde dag gearresteerd.”Dat zei de politie, eraan toevoegend dat de man in kwestie 55 jaar oud is. “De politie heeft dit aanvankelijk als een op zichzelf staand geval beoordeeld en doet onderzoek.”Lin Jian bevestigde het. Niet-geverifieerde video’s die op buitenlandse sociale media werden geplaatst, lieten verschillende mensen op de grond zien die een behandeling kregen, en bloedvlekken op hun kleding en op de grond. “Alle gewonden zijn zo snel mogelijk naar het ziekenhuis gebracht en kregen de juiste behandeling, en hun leven is niet in gevaar.”De woordvoerder zei.

READ  Na een spotfilmpje op sociale media rechtvaardigt het Ministerie van Onderwijs

  • Lees ook

    China: Bij een mesaanval kwamen minstens twee mensen om het leven en raakten 21 anderen gewond in een ziekenhuis in het zuidwesten van het land

“China wordt algemeen beschouwd als een van de veiligste landen ter wereld. Het heeft altijd effectieve maatregelen genomen en zal relevante maatregelen blijven nemen om de veiligheid van alle buitenlanders in China effectief te beschermen.” De woordvoerder voegde eraan toe dat hij ervan overtuigd is dat dit incident geen gevolgen zal hebben voor de academische uitwisseling tussen de twee landen.


MT met AFP