Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Videos. Kristen en Queens coveren “Fais comme l’oiseau” en “Freedom” in nieuwe Surprise EP

Christine and The Queens brachten dit weekend een verrassende EP uit, hun eerste sinds nieuw leven Uitgebracht aan het begin van het jaar. gedoopt JosephHet bestaat uit twee tijden: Doe als een vogel door Michelle Vaughn en Vrijheid door George Michaël. Deze twee hits hebben niets met elkaar te maken maar spreken beide over het streven naar vrijheid.

Zangeres Héloïse Letissier gaf de primeur tijdens het internationale concert Global Citizen dat gelijktijdig in verschillende punten van de wereld werd gehouden, waaronder Champ-de-Mars in Parijs, om te mobiliseren over onderwerpen als “Klimaatverandering en gelijkheid in vaccins en hongersnood“.

“Vrijheid ’90” door George Michael

Aan de ene kant is er 90- Nada Door de Britse zanger George Michael, een fantastisch nummer met een vleugje dance en gospel uitgebracht in 1990 vergezeld van een video van David Fincher die een grote doorbraak betekende. De meeste supermodellen van die tijd verschijnen (Linda Evanlegsta, Naomi Campbell, Christy Turlington, Cindy Crawford, enz.).
https://www.youtube.com/watch?v=9HQvFXfyO0Y

Op de avond van zaterdag 25 september voerden Kristen and the Queens, aan het einde van haar liveset van vijf nummers, een supercharged en superdrukke versie uit op de microfoon, waarmee ze haar liefde voor de titel demonstreerde.

“Do like the Bird” door Michele Vaughn

ander herstel, Doe als een vogel, is een nummer van Michel Vaughan dat begin jaren zeventig werd uitgebracht met zijn groep Big Bazar en gebaseerd is op een Braziliaans deuntje.

Fugens woorden blijven onsterfelijk. “Maar ik ben het beu om bedrogen te worden / door vrijheidshandelaren / En te luisteren naar zeuren / Mijn mond in de spiegel zeggen / Moet ik mijn tanden laten zien? / Moet ik opgeven? Ik weet het niet meer, ik weet het niet meer, ik ben verdwaald… ”, Hij zei een van de verzen voor de terugkeer van het koor : “Fais comme l’oiseau / a vit d’air pur et d’eau fraîche, un oiseau / D’un peu de chasse et de pêche, un oiseau / Mais jamais rien ne l’empêche, l’oiseau, d’ ” ga naar boven“.

READ  Vincent Didian reageert op zijn beurt op de opmerkingen van Muriel Robin over homofobie in de bioscoop

Op zaterdagavond op het Global Citizen-feest trapten Kristen en The Queens hun kleine groep af met dit nummer, in een abstracte versie gericht op het refrein, dat meer jonge vijftigers overtuigde van het origineel.

Zanger Kristen en de koninginnen hebben de gewoonte om herstel te oefenen. In oktober 2021 plaatste ik op Instagram (hieronder) een pianoklankversie van Ik brand (1984) van Bruce Springsteen, een van zijn favoriete nummers. In november 2020 samen met Indochine voor 3SEX, moderne cover van hun nummer derde geslacht (1985), de heruitgave van deze enorme tube uit de jaren 80.