Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zanger R. Kelly veroordeeld voor zedenmisdrijven

Geplaatst in:

Amerikaanse zanger R. Kelly werd maandag door een rechtbank in New York aangeklaagd voor een reeks seksuele misdrijven, waaronder zijn jarenlange regering met een “systeem” van seksuele uitbuiting van jonge vrouwen, waaronder minderjarige meisjes. De gevangenisstraf wordt in mei 2022 bekend.

Robert Kelly, een gevallen Amerikaanse R&B-ster, is op maandag 27 september veroordeeld door een rechtbank in New York Een reeks seksuele misdrijven, waaronder jarenlang het ‘systeem’ van seksuele uitbuiting van jonge vrouwen besturen, waaronder het paleis.

Deze proef is een grote stap in #MeToo .beweging : Dit is de eerste keer dat de meerderheid van de eisers zwarte vrouwen zijn en een zwarte artiest beschuldigen.

De 54-jarige zanger, bekend van zijn hit “I Believe I Can Fly”, werd ook veroordeeld door een federale rechtbank in Brooklyn voor de misdaad van “sekshandel”.

R. Kelly staat al meer dan een maand terecht voor onder meer afpersing, seksuele uitbuiting van een minderjarige, ontvoering, omkoping en dwangarbeid, over een periode van 1994 tot 2018.

De boete was bekend in mei 2022

De voormalige Afro-Amerikaanse R&B-ster droeg een jasje en stropdas en toonde geen enkele emotie bij het afleggen van zijn aanklacht. Gemaskerd was hij tevreden door zijn hoofd te buigen en zijn ogen te sluiten.

Een van zijn advocaten, Devereaux Kanek, vertelde verslaggevers dat ze “teleurgesteld waren over de uitspraak” en een beroep overwegen.

Zoals vaak het geval is in strafrechtelijke procedures in de Verenigde Staten, zal op een later tijdstip, in dit geval op 4 mei 2022, een gevangenisstraf worden uitgesproken tegen R. Kelly, die al in voorarrest zit. Hij riskeert levenslange gevangenisstraf.

READ  Prins William hunkert naar zijn broer Harry? Hij laat zijn zoon, Louis, zijn kleren dragen!

Tijdens de zes weken durende proef in Brooklyn – in relatieve onverschilligheid voor de reguliere Amerikaanse media – getuigden negen vrouwen en twee mannen dat NR.

Robert Sylvester Kelly wordt ervan beschuldigd deze misdaden straffeloos te hebben gepleegd en misbruik te hebben gemaakt van zijn bekendheid. Hij heeft de feiten altijd ontkend.

met AFP