Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Video – Orkaan Ian: wind van 240 km / u, zware regen … Foto’s van “historische” schade in Florida

Video – Orkaan Ian: wind van 240 km / u, zware regen … Foto’s van “historische” schade in Florida

De passage van orkaan Ian door Florida, die grote overstromingen veroorzaakte aan de zuidwestkust van het schiereiland, veroorzaakte “historische” schade, schatte de gouverneur van de zuidelijke staat van de Verenigde Staten donderdag.

“De gevolgen en schade veroorzaakt door deze storm zijn historisch”, vertelde Ron DeSantis op een persconferentie. “We hebben nog nooit zo’n overstroming gezien en we hebben nog nooit zo’n storm gezien.”

Lees ook:
Orkaan Ian: Storm treft Florida en veroorzaakt “catastrofale overstromingen” van een miljoen huizen zonder elektriciteit

2,5 miljoen gezinnen zonder water of elektriciteit

Ian, toen gerangschikt in categorie 4 op de Saffir-Simpson-schaal van vijf, naderde woensdagmiddag de westkust van Florida vanaf Cayo Costa, met wind die kan waaien met snelheden tot 240 km/u, vergezeld van hevige regen.

Kustdorpen en stacaravanparken kwamen onder water te staan ​​en 2,5 miljoen huizen zaten zonder elektriciteit.

Lees ook:
Dicht bij categorie 5 orkaan Ian arriveert in Florida: eerste geweldige foto’s van het stijgende water

Minstens twee doden

Ron DeSantis zei dat er twee dodelijke slachtoffers zijn gevallen door de orkaan, maar dat het nog steeds nodig is om te wachten tot hulpverleners ingrijpen, op zoek naar de vermiste mensen, om een ​​beoordeling te maken.

Lees ook:
Orkaan Ian: een haai gefotografeerd op een ondergelopen straat, geweldige foto’s werden gemaakt nadat de storm voorbij was

28 helikopters werden ingezet om naar overlevenden te zoeken. Twee ziekenhuizen werden geëvacueerd vanwege de overstromingen en hun patiënten werden geëvacueerd naar hoger gelegen gebieden.

Ron DeSantis sprak donderdagochtend telefonisch met president Joe Biden, die ermee instemde een natuurramp af te kondigen om federale fondsen vrij te geven aan de getroffen provincies.

READ  Mali beschuldigt Frankrijk van "het opgeven van de hele reis" in de strijd tegen jihadisten in de Sahel

Lees ook:
‘Extreem gevaarlijk’: orkaan Ian opgewaardeerd naar categorie 4 terwijl Florida zich schrap zet voor zware klap

FEMA-beheerder Dean Cresswell, die vrijdag naar Florida zal reizen, vertelde CNN dat terwijl ze zich voorbereidde op het huisvesten van duizenden ontheemden voor een lange tijd. “Ik kan je nog geen cijfers geven, maar ik kan je wel vertellen dat het rampzalig gaat worden”, zei ze.

Lees ook:
Orkaan Ian: windstoten van 208 km/u dompelen Cuba in duisternis, Florida op scherp

Ian, nu een tropische storm met maximale windsnelheden van 100 km/u, stak donderdag Florida over en zou in de middag de Atlantische kust bereiken, voordat hij afsloeg in de richting van Georgia en de Carolinas, zei het Amerikaanse Hurricane Center. Carolina. NHG).