Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In het licht van “sabotage” waarschuwden westerlingen voor energie-infrastructuur

“Sabotagedaden.” De explosies die op maandag 26 september de twee Nord Stream-gaspijpleidingen voor het Deense eiland Bornholm in de Oostzee hebben vernietigd, zijn even verrassend en mysterieus. naar het Westen en Rusland, Op donderdag 29 september werd een vierde lek bevestigd.

Met deze keer alle energie-infrastructuren in het zicht. “De belangrijkste boodschap van dit werk dat wordt omschreven als ‘sabotage’ blijft de zwakte van al deze apparatuur,” Phuc-Vinh Nguyen, energieonderzoeker aan het Jacques-Delors Instituut, benadrukt de alertheid op het feit dat “Als dergelijke incidenten plaatsvinden op een gasleiding tussen Noorwegen en Europa of bijvoorbeeld Algerije en Europa, zou dat echt problematisch zijn.”

De waarschuwingen in dit verband vermenigvuldigden zich binnen de Europese Unie. “Elke opzettelijke verstoring van de Europese energie-infrastructuur is volkomen onaanvaardbaar en zal worden beantwoord met een krachtig en verenigd antwoord.”Hoofd van de Europese diplomatie Josep Borrell zei woensdag (28 september). Op dit moment geeft de beschikbare informatie aan dat de lekken veroorzaakt door deze onderwaterexplosies op deze faciliteiten werden veroorzaakt door een “Opzettelijke actie”Hij drong aan, in een verklaring namens de 27 lidstaten van de Europese Unie.

Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Explosies gericht op gaspijpleidingen Nord Stream 1 en 2: Het duidelijke pad van sabotage

“Onvoorstelbare scenario’s”

Duitsland, in de voorhoede van de landen die reageerden, zei dat het waakzamer wilde zijn. ‘We moeten ons voorbereiden op scenario’s die tot voor kort nog ondenkbaar waren’ Dat zegt Nancy Visser, de Duitse minister van Binnenlandse Zaken. “Onze kritieke infrastructuur beschermen”, met name de productie van elektriciteit, het transport van gas en de grondstoffen of de distributie, Het heeft de hoogste prioriteit. drong ze aan.

READ  De Europese Unie stelt 500 miljoen euro extra beschikbaar voor de levering van wapens aan Oekraïne; De situatie in Borodianka, in de buurt van Kiev, is "erger" dan in Bucha, hekelt Zelensky

‘Iedereen moet alert zijn’Jennifer Granholm, de Amerikaanse minister van Energie, voegde toe toen ze diezelfde dag in Wenen werd ondervraagd over de mogelijke risico’s van LNG-tankers die LNG naar Europa vervoeren. Noorwegen van zijn kant herhaalde aan het begin van de week ook een toename van het aantal niet-geïdentificeerde dronevluchten in de buurt van offshore-installaties, met het verzoek “Verhoogde waakzaamheid van alle scheepsexploitanten en -eigenaren”.

Toegevoegd aan deze koortsachtige toestand is het gevoel dat de pagina ongetwijfeld voor eens en altijd is omgedraaid met betrekking tot de Russische gasvoorziening. Gisteren nog, ondanks het feit dat ze [Nord Stream 1 et Nord Stream 2] Ze werkten niet, we hadden nog steeds de hoop dat die gasleidingen op een dag opnieuw zouden worden opgestart, legt Thierry Chaboy uit, algemeen afgevaardigde van de Franse gasunie. Tegenwoordig hebben we het recht om te geloven dat dit alleen in de verre toekomst kan gebeuren of misschien nooit zal gebeuren., hij voegt toe. Volgens Dmitriy Marinchenko, directeur van Fitch Ratings: “Het lijkt onwaarschijnlijk dat hervormingen snel zullen worden doorgevoerd, niet in het minst omdat ze samenwerking tussen staten vereisen, wat onder de huidige politieke situatie bijna onmogelijk is geworden.”

Je hebt nog 47,36% van dit artikel om te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.