Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

LIVE – Orkaan Ian: Florida beschadigd door ‘catastrofale overstromingen’, 2 miljoen huizen zonder stroom

LIVE – Orkaan Ian: Florida beschadigd door ‘catastrofale overstromingen’, 2 miljoen huizen zonder stroom

Afbeeldingen

Enkele snapshots verzameld door CNN tijdens of nadat orkaan Ian voorbij was. Twee miljoen huishoudens zitten nu zonder elektriciteit in Florida.

Ian wordt een orkaan van categorie 3

Ian kreeg eerder een categorie 4, van de 5 op de Saffir-Simpson-schaal, en is nu een categorie 3 maar nog steeds verwoestend, volgens het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC)

Fort Myers in het hart van een orkaan

Een verslaggever van The Weather Channel legde orkaan Ian vast terwijl deze door de stad Fort Myers raasde. Meer dan 1,5 miljoen huishoudens zitten zonder elektriciteit.

3m overstroming in Fort Myers

Volgens de gouverneur van Florida, Ron DeSantis, kan de overstroming soms meer dan 3 meter bedragen. In de stad Fort Myers zijn de overstromingen zo hevig dat sommige buurten op meren lijken.

Harde wind in Punta Gorda

Op deze beelden die door deze meteoroloog zijn gemaakt, is het mogelijk om de kracht van de wind te zien die door de straten van deze stad in Florida pulseert. Er zijn pieken tot 241 km/u geregistreerd.

Fort Myers overstroming

Volgens deze gespecialiseerde journalist van Weather Channel zijn de beelden die we in de video zien van een camera die 1,80 meter hoog is opgesteld in een straat in Fort Myers, die op het punt staat onder te gaan.

Zeer sterke orkaan

Met windsnelheden van meer dan 241 km/u is orkaan Ian al de vijfde dodelijkste orkaan die de Amerikaanse kust heeft getroffen.

overstroming

MSNBC zendt deze beelden uit van reeds ondergelopen straten in de omgeving van Napels (Florida), waar het erop lijkt dat auto’s volledig onder water staan.

een verslag

De speciale verslaggever van TF1 was een paar uur voordat orkaan Ian aan land kwam in Fort Myers in dit gebied van het zuidwesten van Florida.

Orkaan Ian: Florida stoptbron : 20.00 uur nieuws. doordeweekse dagen

Waterstanden opnemen

Ian genereert recordniveaus water, die al hoger zijn dan die van orkaan Irma, die in 2017 meer dan $ 100 miljard aan schade aanrichtte aan Florida.

Op het spoor van Charlie

Orkaan Ian lijkt op hetzelfde pad te zijn als zijn voorganger Charlie in 2004, maar lijkt krachtiger, analyseert voorspellingsexpert van Météo France Etienne Kapikian. Charlie veroorzaakte 29 doden in Florida, direct of indirect.

in het oog van de trap

Seconden boven het oog van orkaan Ian toen deze aan land kwam in Florida.

Ian arriveert in Florida

Het National Hurricane Center heeft aangekondigd dat Ian de categorie 4-bodem van Florida heeft bereikt en als extreem gevaarlijk wordt beschouwd. De orkaan bereikte de Amerikaanse kust ter hoogte van de plaats Cayo Costa, met een snelheid van meer dan 230 km/u.

in Cuba

Voordat de orkaan Florida bereikte, was hij al over Cuba gereisd, wat grote schade aanrichtte in het westen en de elektriciteit over het eiland afsneed.

catastrofale overstromingen

Orkaan Ian veroorzaakte “catastrofale” overstromingen toen het Florida naderde, toen de kustwacht begon met het vinden van 23 migranten die vermist werden op zee.

De orkaan, met windsnelheden tot 250 kilometer per uur en zelfs “sterker”, veroorzaakte “overstroming van de zee, winden en catastrofale overstromingen op het schiereiland van Florida”, schatte het National Hurricane Centre (NHC) in zijn laatste nieuwsbrief.

Sarasota, eerste schade

De eerste AFP-beelden van de kustplaats Sarasota, waar orkaan Ian van categorie 4 op het punt staat aan te landen in Florida.

undefinedundefinedJOE RAEDLE / GETTY IMAGES NOORD-AMERIKA / GETTY IMAGES via AFP

ontzetting

Uren voordat orkaan Ian aan land kwam in Florida, vluchtten duizenden inwoners van de meest kwetsbare gebieden.

Internationale

Video - Orkaan Ian: In Florida vluchten inwoners bij duizenden

Migranten die op zee verdwijnen

De Amerikaanse kustwacht is begonnen met operaties om 23 migranten te vinden die vermist zijn nadat hun boot voor Florida zonk, terwijl orkaan Ian op het punt staat aan land te gaan, kondigde de grenspatrouille aan.

“Vier Cubaanse migranten zwommen naar de kust nadat hun boot door slecht weer was gezonken. De kustwacht in de zuidoostelijke sector is een zoek- en reddingsoperatie gestart voor 23 mensen”, staat in de tweet. Hoofd van Frontier Patrol in Miami Sector Walter Slusar.