Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hoe Iran van de sluier de banier van het islamisme maakte, en hoe het Westen veertig jaar geleden niets begreep?

Hoe Iran van de sluier de banier van het islamisme maakte, en hoe het Westen veertig jaar geleden niets begreep?

“Dit stuk stof is het belangrijkste bijproduct van het islamisme. Het is geen cult-object, maar een politiek object! Stephanie Keith/Getty Images Noord-Amerika/Getty Images via AFP

Onderhoudswerkzaamheden – In een uitgebreid interview vertelt voormalig journaliste Chantal de Rodder de gemeenschappelijke geschiedenis van de sluier en Iran en onderstreept ze de enorme paradox van Frans links, dat, terwijl het vecht voor de vrijheid van vrouwen, weigert de ware betekenis van deze jurk te begrijpen.

Chantal de Rodder was hoofdredacteur van het tijdschrift Nieuwe Obs. Zij is de auteur van een internationaal onderzoek naar de verspreiding van de sluier in de wereld: sluier over de wereld (Observatorium-edities, 2021). Ze voerde haar onderzoek uit in verschillende landen, waaronder Iran.


Le Figaro. – Wat gebeurt er de afgelopen dagen in Iran? Wat is de betekenis van hijab in Iran?

Chantal Dreder. –hijab Het lijkt de hoeksteen te zijn van mullahs regime. Als mensen denken dat het een eenvoudige religieuze jurk is, hebben ze het mis. Daar vonden alle politieke tegenslagen rond de hoofddoek plaats. Ironisch genoeg maakte de chador Iraanse vrouwen tot de motor van de geschiedenis van hun land! Als bewijs, de Protesten rocken Iran vandaag.

De zedenpolitie, die sinds de oprichting van de Islamitische Republiek, dat wil zeggen sinds 1979, aanwezig is, hield een meisje op straat aan en vond een haarlok die iets los was van de chador. Ik neem het …

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 94% om te ontdekken.

Vrijheid is ook om naar het einde van het debat te gaan.

Lees je artikel verder voor € 0,99 voor de eerste maand

Al geabonneerd?
Log in

READ  Watervliegtuig stort neer tijdens gebruik, geen gewonden