Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

video.  Het verbluffende verhaal van dit anti-elitelied van een buitenstaander is nu een bestseller in de Verenigde Staten

video. Het verbluffende verhaal van dit anti-elitelied van een buitenstaander is nu een bestseller in de Verenigde Staten

Met ‘Rich Men North of Richmond’ plaatst Oliver Anthony een ‘anti-elite’-nummer tussen de meest gedownloade titels van dit moment. En hij ontsnapte ook niet aan de blik van Amerikaanse politieke figuren…

Sterker dan Taylor Swift, Nicki Minaj, Olivia Rodrigo of zelfs Travis Scott. Een countrysong met sterk politieke teksten tegen de elites in de Verenigde Staten, uitgebracht op sociale media door een volslagen onbekende landarbeider, staat bovenaan de Amerikaanse hitlijsten. Onhoorbaar, volgens de site schilderen.

Oliver Anthony en zijn deel Rijke mannen in het noorden van richmondgenoemd naar de hoofdstad van Virginia die 175 kilometer ten zuiden van Washington ligt, haalde zo de sterren van de Amerikaanse muziek in om de eerste plaats op de ranglijst te veroveren Aanplakbord Hot 100 Gedateerd in de week van 26 augustus die dinsdag wordt gepubliceerd. Volgens Billboard, dat de Hot 100-prestaties van alle platen, streaming, radio en alle muziekgenres in de Verenigde Staten weerspiegelt, is dit de eerste keer dat de songwriter in een hitshow is verschenen om zo’n prestatie te bereiken.

politieke boodschap

Het werd op 11 augustus uitgebracht op YouTube, helemaal bovenaan de country-hitlijsten op het iTunes-platform van Apple Music. Rijke mannen in het noorden van richmond Volgens Billboard werd het in één week ongeveer 17,5 miljoen keer gestreamd en 147.000 keer gedownload.

De YouTube-video van Anthony – een roodharige man met een volle baard, in een groen T-shirt, een akoestische gitaar over zijn schouder terwijl hij speelt en zingt in een microfoon – is 30 miljoen keer bekeken.
Begeleid door bluegrass, een uitloper van country, veroordelen de teksten de ontberingen van de arbeidersklasse en meer rechteloze levens in het licht van de privileges van de rijken en de elites van de eerste wereldmacht.

READ  Lollapalooza Paris 2023: programmering, toegang... Alles wat u moet weten over het Parijse festival

Het werd overgenomen door extreemrechts

Rechts en extreemrechts in de Verenigde Staten pikten dit stuk snel op. De tabloid van de conservatieve zakenman Rupert Murdoch, New York PostHij doopte het “het politieke volkslied van arbeiders” en sprak tegen vers tegen “Mensen op straat die niets te eten hebben“voor”Zwaarlijvige mensen die pakken pompenDit is hoe een krantencolumnist een lied groet.Libertair” En “populistisch“.

Rijke mannen in het noorden van richmond Het benadrukt het feit dat het land politiek verdeeld is tussen landelijke, conservatieve zuidelijke en centrale regio’s en progressieve steden aan de oost- en westkust. Ultraconservatieve commentatoren Laura Ingraham en Matt Walsh hebben hem de afgelopen dagen vermaakt, volgens The New York Times, en het Republikeinse congreslid uit Georgia, Marjorie Taylor Greene, een aanhanger van Donald Trump en complottheoreticus, prees X (voorheen). twitteren) “Het volkslied van de Amerikanen dat onze regering allang vergeten is“.

Maar het stuk spreekt ook links aan: Democratisch Connecticut Sen. Chris Murphy schatte dat X ‘Progressieven moesten ook luisteren’ Dit lied tegen Vieze lonen en machtselites“.