Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

video.  Branden: ‘Uit de hand gelopen’ bosbranden teisteren Tenerife op de Canarische Eilanden, verschillende dorpen zijn geëvacueerd

video. Branden: ‘Uit de hand gelopen’ bosbranden teisteren Tenerife op de Canarische Eilanden, verschillende dorpen zijn geëvacueerd

eenvoudig
Ten noorden van de Spaanse eilanden Tenerife brak dinsdagavond brand uit. Het heeft volgens de lokale autoriteiten al 1.800 hectare aan vegetatie vernietigd.

Volgens de autoriteiten een “uit de hand gelopen brand”. De Canarische Eilanden zijn sinds dinsdag 15 augustus in de greep van een bosbrand. Bijna 250 brandweerlieden werden woensdag gemobiliseerd om de vlammen op Tenerife te doven, samen met 13 vliegtuigen en helikopters.

De brand brak dinsdagavond uit in een bosrijk gebied in het noorden van het Spaanse eiland. Het hoofd van de regionale regering, Fernando Clavijo, verklaarde: “Ons doel is dat hij stopt met winst maken. Het was een zeer moeilijke dag 3.

Er doen zich enkele angstaanjagende taferelen voor vanuit Tenerife op de Canarische Eilanden, Spanje, terwijl de bosbranden uit de hand blijven lopen. De brand vertoont nu extreem brandgedrag door de zeer droge omstandigheden. Verplichte evacuatie van kracht voor dorpen die worden bedreigd door bosbranden. pic.twitter.com/fE6pW0TXzm

– Nahel Belgers (WxNB_) 16 augustus 2023

Sluit de wegen die naar de bergen leiden

Volgens de lokale autoriteiten is al 1.800 hectare in de as gelegd. Uit voorzorg werden de dorpen Arate, Chivisaya, Media Montana, Agafuna en Las Lagunitas woensdagochtend geëvacueerd vanwege dikke rook. Wegen naar de bergen in het noordoosten van de provincie zijn afgesloten.

De brand komt nadat een hittegolf de Canarische Eilanden heeft getroffen, waardoor veel gebieden daar zijn uitgedroogd en het risico op bosbranden is toegenomen.