Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

video.  Als slachtoffer van een muggeninvasie durfden de bewoners van Anthony niet meer naar buiten

video. Als slachtoffer van een muggeninvasie durfden de bewoners van Anthony niet meer naar buiten

De hele zomer lang zullen Xavier en Emmanuelle met vrienden “slechts één aperitiefje” in hun tuin nuttigen. Geef de schuld aan de muggen, en in het bijzonder aan de tijgermuggen, die dit jaar vooral in Anthony en in de aangrenzende gemeenten voorkomen. “We hebben nog nooit zoveel anti-muggenproduct gebruikt”, verzekert het stel.

Hetzelfde briefje in Mathieu, een paar kilometer verderop. Het is onmogelijk om buiten te parkeren zonder het risico te lopen dat u een hap van een muntstuk van 2 euro riskeert. Om zijn gezin te beschermen investeerde hij 400 euro in muggenvallen en kocht hij een hele reeks producten, van muggenwerende middelen tot UV-lampen, etherische oliën en een elektrische vleermuis.

“Kinderen mogen niet naar buiten”, legt de 30-jarige uit, wijzend naar de armen en benen van zijn twee jonge kinderen, die bedekt zijn met Paw Patrol-verband. “Het is om te voorkomen dat ze gaan krabben. Het jeukt en krabt, het bloedt en het maakt snijwonden die niet genezen”, getuigt hij opnieuw, ervan overtuigd dat hij terughoudend is om te bewegen als de muggen zich blijven voortplanten. We brachten de dag door bij Anthony’s, met de lokale bevolking. Verslag om te bekijken in de video bovenaan het artikel.

READ  Covid: Zowel in Occitanië als in Aveyron neemt de druk op de ziekenhuisdiensten af