Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dieet: hoe kun je afvallen door veel te eten?

Dieet: hoe kun je afvallen door veel te eten?

Het is mogelijk om af te vallen door grote hoeveelheden te eten. Maar wel op voorwaarde dat je de juiste producten kiest. Dit is waar een volumetrisch dieet op basis van voedingsmiddelen met een lage energiedichtheid uit bestaat.

Om af te vallen is het niet nodig om de hoeveelheid gegeten voedsel drastisch te verminderen. Er is zelfs een manier waarmee je kunt afvallen door meer te eten. Dit zogenaamde dieet is bedoeld om het bekende gevoel van verzadiging te versterken.

Concreet is dit dieet afhankelijk van het consumeren van voedingsmiddelen met een lage energiedichtheid. Aan de ene kant bevatten ze weinig calorieën, en aan de andere kant bevatten ze veel water en vezels.

Eenmaal in de maag gedraagt ​​de vezel zich als een spons. In contact met water zwellen ze op, krijgen ze volume en zorgen zo voor een sneller en langer verzadigingsgevoel.

Welk voedsel kunnen we eten?

Maar wat kunnen we dan zonder mate eten? Het volumetrische dieet classificeert voedingsmiddelen in vier groepen, variërend van de laagste tot de hoogste energiedichtheid.

In groep 1 vinden we soepen met bouillon, niet-zetmeelrijke groenten en fruit (zonder zetmeel): broccoli, komkommers, aubergines, spinazie, courgettes, wortelen, tomaten… Ze zijn rijk aan vitamines, mineralen, water en vezels. Deze voedingsmiddelen zijn vullend en bevatten weinig calorieën.

In groep 2 zitten peulvruchten (linzen, kikkererwten, enz.), voedingsmiddelen die zetmeel bevatten (aardappelen, erwten, maïs, enz.), volle granen (hele rijst, quinoa, enz.) en magere zuivelproducten ( hüttenkäse). Yoghurt, enz.) en mager vlees, zoals kalkoen en kipfilet, zijn bronnen van eiwitten en bevatten weinig calorieën.

READ  COVID-19: hartaanval en carditis... Moeten we ons zorgen maken over aanhoudende complicaties?

Groep 3 bevat pasta, brood, geraffineerde granen, vet vlees en kaas. Ten slotte omvat de vierde groep voedingsmiddelen die veel calorieën bevatten, zoals cakes, snoep, chips en frisdranken…

Als onderdeel van een volumetrisch dieet kun je naar wens voedingsmiddelen uit groep 1 eten en relatief grote porties voedingsmiddelen uit groep 2 gebruiken (lunch en diner). Wat de derde groep betreft, deze moeten met mate worden geconsumeerd, en de voedingsmiddelen van de vierde categorie moeten zoveel mogelijk worden beperkt.

Dit dieet is een interessante manier om de eetlust onder controle te houden, de spijsvertering te verbeteren en gevoelens van frustratie te verminderen. Het is echter het beste om met een diëtist of gezondheidsprofessional te praten voordat u begint, omdat het portiegroottedieet niet noodzakelijkerwijs geschikt is voor iedereen.