Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Verstuurt Thomas Pescet zelf Twitter-berichten vanuit de ruimte?

HYPERCONNECTED – De Franse astronaut laat miljoenen mensen dromen dankzij foto’s op zijn sociale netwerken. Als hij de auteur is van de geplaatste berichten, dan is hij niet degene die ze rechtstreeks verstuurt.

Het is moeilijk om te dromen van een beter panoramisch uitzicht om de schoonheid van de aarde vanuit alle hoeken te observeren. Vanaf het International Space Station verwondert Thomas Pesquet zich elke dag over onze planeet, op het ritme van de windingen van het International Space Station. Zijn Twitter-account, nu gevolgd door meer dan een miljoen internetgebruikers, stelt hem in staat om ons te laten leven volgens de proxy van deze lange reis in gewichtloosheid. Daar, tijdens zijn eerste ruimtevlucht, plaatst hij meerdere foto’s genomen vanaf het station die ons de aarde laten zien zo zelden als we haar kunnen zien.

Alle informatie staat aan

The Checkers, een team voor feitencontrole dat gedeeld werd met de redacties van TF1, LCI en LCI.fr

Kan Thomas Pesquet tussen twee tweets op internet surfen en Candy Crush online spelen? In de ruimte is er geen relaisantenne en dus theoretisch gezien is er geen mogelijkheid om te profiteren van een traditionele internetverbinding. Als de astronaut de oorsprong is van de verschillende berichten die op zijn naam zijn gepubliceerd, is het in feite een grondteam van de European Space Agency (ESA) dat verantwoordelijk is voor het klikken op de knop “Verzenden”.

Uitkomst van de discussie

Is er internettoegang vanaf het internationale ruimtestation ISS? Vreemd … ja! En dit sinds 2010, dankzij een opmerkelijk complex systeem dat gebruikmaakt van satellieten en grondrelais, waar informatie doorheen gaat. Een kleine technische prestatie in het verschuilen achter NASA, waardoor Thomas Pesquet en zijn metgezellen vanuit de ruimte kunnen “surfen”. Het is indrukwekkend, vooral als je er rekening mee houdt dat het station met een bliksemsnelheid van 28.000 km / u in een baan om de aarde beweegt.

READ  Forza Horizon 5: Event Lab 2 arriveert in een gratis update | Xbox One

Betekent dit dat de Franse astronaut zelf zijn tweets verspreidt? Niet helemaal. Wat onlangs Hij legt uit ESA bij Vrijlating : “Hij stuurt ons teksten en afbeeldingen, we coördineren ze, we doen de vertaling indien nodig, dan retourneren we het voor validatie, en dan zorgen we ervoor dat het online op zijn netwerken wordt gezet, vanaf de grond”. De uitwisselingen tussen het team van communicatiebureaus en Thomas Pesquet vinden plaats via e-mail. Hiermee kunt u brainstormen, specifieke berichten valideren en verschillende suggesties doen.

Lees ook

  • Thomas Pesquet vertelt over zijn eerste week aan boord van het internationale ruimtestation ISS
  • De epische ruimte van Thomas Pesquet

Van de kant van de European Space Agency bevestigen we dat er niets wordt gepubliceerd zonder toestemming van de astronaut en dat deze organisatie vooral tijdwinst wil boeken. In feite is het kostbaar in de ruimte en voornamelijk gewijd aan wetenschappelijk werk. Als communicatie met het publiek nodig is om het bewustzijn van missie-uitdagingen te vergroten, mag dat geen tijdverspilling zijn. Tussen het herlezen van berichten, het programmeren ervan in de tijd en het omgaan met verschillende upload- en verzendtijden, is het een goed idee dat Thomas Pesquet ondersteuning ter plaatse heeft.

In hun vrije tijd hebben astronauten persoonlijk toegang tot internet, wat het voordeel heeft dat ze zo niet erg snel werken. Waar moet je voor zorgen tijdens de zeldzame momenten van vrije tijd in de ruimte. Communicatiesystemen gaan van jaar tot jaar vooruit, aangezien NASA en de European Space Agency ernaar streven de bestaande technische hardware te verbeteren. De uitdaging is natuurlijk niet om 4K kattenvideo’s vanuit de ruimte te kunnen bekijken, maar om de snelheid en betrouwbaarheid van de communicatie te waarborgen, die onder andere informatie en gegevens verzamelt die vanuit het internationale ruimtestation op aarde zijn verzonden als onderdeel van verschillende onderzoeken. programma’s.

READ  Atomic Heart: vergelijking van Xbox Series X-edities | S en PS5 van Digital Foundry | Xbox One

Wilt u ons vragen stellen of ons informatie verstrekken waarvan u denkt dat deze onbetrouwbaar is? Schrijf ons gerust op [email protected]

Over hetzelfde onderwerp

Meest gelezen artikelen

1 mei: meer dan 100.000 demonstranten in Frankrijk ondanks COVID-19, regen en spanningen in Parijs

Overlijden van een gevaccineerde student uit Nantes: een autopsie versterkt de hypothese van associatie met AstraZeneca

LIVE – Covid-19: De vijfde opeenvolgende dag van afname van het aantal patiënten op de intensive care

In The Voice zei Tariq: “Fifi moedigde me aan om meteen terug te komen.”

Onrustige processies, politie en vakbonden vallen aan: waarom vallen overvallers op 1 mei aan?