Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De SpaceX-shuttle brengt vier astronauten terug van het internationale ruimtestation ISS naar de aarde

Na bijna zes maanden in de ruimte te hebben doorgebracht, vertrokken vier astronauten – drie Amerikanen en een Japanner – op zaterdag 1hij is May, het internationale ruimtestation aan boord van het SpaceX-schip, om terug te keren naar de aarde; De reis moet eindigen met het water dat midden in de nacht van Florida valt.

De Crew Dragon-capsule scheidde zich van het internationale ruimtestation ISS op de afgesproken tijd (20.35 uur op zaterdag aan de oostkust van de Verenigde Staten, 02.35 uur op zondag in Parijs). Ze zouden aanvankelijk woensdag en vervolgens vrijdag het internationale ruimtestation verlaten, maar moesten elke keer worden uitgesteld vanwege slechte weersvoorspellingen in het landingsgebied.

Bedankt voor je gastvrijheid. (…) We zullen elkaar weer ontmoeten op aardeMichael Hopkins, een van de vier astronauten, ontsloeg degenen die op het station bleven. De terugreis naar de aarde zal naar verwachting ongeveer zes en een half uur duren. De vier astronauten zullen zondag om 2:57 uur lokale tijd landen in de Golf van Mexico (8:57 uur KST). De geplande landingsplaats bevindt zich bij Panama City, Florida, maar er zijn andere alternatieve locaties geïdentificeerd die nodig zijn.

Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Infographic: Het internationale ruimtestation ISS viert 20 jaar menselijke bewoning

‘We hebben getraind om de bemanningen dag en nacht te herstellen.’Steve Stitch, hoofd van het commerciële vluchtprogramma van NASA, legde uit dat hij werd geïnterviewd kort voordat de capsule vertrok. “Boten hebben veel verlichting.” We zullen hebben “maanlicht”Hij voegde eraan toe dat de weersomstandigheden op dit moment uitstekend waren met de kalme zee. SpaceX-schepen hebben toegang tot de capsule ‘Tien minuten na de landing.’Uitgelegd.

“Er is tijd voorbij gegaan”

Van links naar rechts zijn de Amerikaanse astronauten Michael Hopkins, Victor Glover, Shannon Walker en de Japanner Soishi Noguchi binnenkort weer op aarde.

De Amerikanen zijn Michael Hopkins, Victor Glover, Shannon Walker en de Japanner Soichi Noguchi Zij waren in november 2020 de eerste astronauten op een missie “Werkgelegenheid” Om door ruimtebedrijf Elon Musk naar het internationale ruimtestation te worden vervoerd, Dat zichzelf heeft gevestigd als een primaire partner van NASA.

Twee Amerikanen maakten in 2020 zelfs een rondreis aan boord van de Dragon, tijdens een testmissie van twee maanden aan boord van het station. Het was de eerste vlucht naar het internationale ruimtestation ISS gelanceerd vanuit de Verenigde Staten sinds het einde van de spaceshuttles in 2011 en De eerste wordt geleverd door een particulier bedrijf met astronauten aan boord. Dit keer is dit de eerste reguliere missie die door SpaceX naar de aarde is teruggebracht.

Lees ook het verhaal: In achttien jaar maakte Elon Musk SpaceX tot een belangrijke speler in de ruimte

Voor de laatste “start” zullen de astronauten zich op hetzelfde Dragon-schip bevinden, gecertificeerd Veerkracht, Die hen in een baan om de aarde bracht, die SpaceX vervolgens na opnieuw formatteren van plan is te hergebruiken voor andere missies.

Het vertrek van deze bemanning, de Crew-1, volgde De aankomst van een tweede reguliere missie aan boord van het International Space Station vorige week, gedragen door het Amerikaanse bedrijf (Crew-2)., Waaronder de Franse astronaut Thomas Pesquet, aan wie de toverstok de afgelopen dagen is afgeleverd.

Lees ook het interview: Thomas Pescet is klaar voor een nieuwe start in de ruimte

Shannon Walker droeg dinsdag het commando over het internationale ruimtestation over aan bemanning van astronaut 2 tijdens een symbolische ceremonie. “Ik zal deze momenten voor altijd koesteren.”, Kondigde ze bij deze gelegenheid aan. In totaal zal Crew-1 168 dagen in de ruimte doorbrengen. “De tijd vliegt zo snel voorbij.”Victor Glover is veroordeeld.

Naast de vier astronauten van Crew 2 bleven ook een andere Amerikaanse astronaut en Rusan die aan boord van een Sojoez-raket arriveerden op het internationale ruimtestation ISS. Voordat het ruimtestation Crew-1 verliet, werd het door elf mensen bewoond.

Lees ook Puntig, kat, hagedissen … deze dieren werden de ruimte in gestuurd

De wereld met Agence France-Presse

READ  Amazon Echo Buds echte test van draadloze hoofdtelefoons (2e generatie): Gelukkig is er Alexa