Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Versla de bank niet met de iPhone 12 Pro Max, de iPhone 13 mini presteert goed op foto’s, volgens DXOMARK

Na het doorzoeken van de nieuwe iPhone 13 mini en iPhone 13 Pro, gaf het DxOMark-lab het eerste oordeel over de nieuwkomers in de fotografie. Als de software duidelijk en opmerkelijk is wat betreft het vervangen van de sensor, verrast de iPhone 13 mini met resultaten die dicht in de buurt komen van die van de duurdere iPhone 12 Pro Max.

Breek de bank niet met de iPhone 12 Pro Max, de iPhone 13 mini werkt ook in foto's, volgens DXOMARK

Nauwelijks beschikbaar, nieuw iPhone 13/13 mini En iPhone 13 Pro / 13 Pro Max Het is al het onderwerp van vele technische tests overal. Schrijven FrandroidWe zijn begonnen met het testen van de vier nieuwkomers om u binnenkort een overzicht te geven van hun nieuwe mogelijkheden. Maar dat weerhield ons er niet van om met DXOMARK, het gespecialiseerde laboratorium, te praten over de camera’s die Apple belooft aanzienlijk te verbeteren op zijn 2021-smartphones.

Het eerste element van reactievermogen, dat onze eerste tests met foto’s lieten zien, is dat de beeldkwaliteit op alle vier de modellen verbetert. Hoewel ze allemaal nog steeds 12 MP-sensoren hebben, heeft Apple ze verbeterd, waardoor de iPhone 13 en iPhone 13 mini dezelfde groothoek- en ultragroothoekmodellen hebben, en de iPhone 13 Pro en 13 Pro Max met meer lenzen. bij deze brandpuntsafstanden, vergezeld van een uitgebreidere telelens (variërend van 65 tot 77 mm brandpuntsafstand of 3× vergroting).

De gelijkenis van de iPhone 12 Pro Max is overtuigend

Over het algemeen hebben Franse laboratoriumtests aangetoond dat: l’iPhone 13 Pro Het verandert heel duidelijk over kleurweergave, belichting of focus dankzij een beter diafragma en grotere sensor. Door meer licht op te nemen, wordt de witbalans beter beheerd en wordt een natuurlijkere weergave mogelijk, vooral van gezichten en portretten bij weinig licht. Wat het de vierde plaats opleverde in de ranglijst achter apparaten met grotere sensoren (Huawei P50 Pro, Xiaomi Mi 11 Ultra en Huawei Mate 40 Pro+).

READ  "Moon Sniper": de eerste foto's van het Japanse ruimtevaartuig na zijn succesvolle landing op het oppervlak van de maan, 55 meter van zijn doel.

Maar de grootste verrassing is de sprong gemaakt door de camera van de iPhone 13 mini – meestal bij uitbreiding door de iPhone 13. Volgens DxOMarkMet een totaalscore van 130 staat hij aan de poorten van de top 10 beste smartphonecamera’s. Verdient meer dan elke 8 punten in vergelijking metiPhone 12 mini En vindt zichzelf met zijn nek aan nek Vivo X50 Pro +, De Oppo Find X3 Pro, De Huawei P40 Pro of de Xiaomi Mi 10 Ultra, smartphones met technologische innovaties in afbeeldingen en meerdere sensoren wanneer iPhone 13 mini slechts twee items weergeeft en geen onderscheid op papier.

iPhone 13 mini staat op de 11e plaats onder smartphonecamera's

iPhone 13 mini staat op de 11e plaats onder smartphonecamera’s // Bron: DxOMARK

Maar het meest verrassende is om de kleinere iPhone 13 op hetzelfde niveau te vindeniPhone 12 Pro Max. En terecht: de twee apparaten hebben veel meer gemeen dan gezamenlijk ouderschap. Beide tonen dezelfde beeldscore (138), maar de iPhone 13 mini presteert beter in video (117 vs. 113) en is duidelijk inferieur qua “zoom” (55 vs. 68), door het ontbreken van een derde zoomlens eenheid en naast lidar.

Dus we vinden in zijn technische fiche hetzelfde materiaal als in zijn high-end voorganger: een 12 MP-sensor met een pixel van 1,7 m (versus 1,4 μm op de iPhone 12 mini), een diafragma nog steeds op f / 1.6 en nu aanwezig van Sensor Shift die de sensor helpt stabiliseren (die tot dan toe exclusief was voor de iPhone 12 Pro Max). De ultragroothoek blijft hetzelfde als vorig jaar op de iPhone 12 Pro Max, net als op de iPhone 12 mini, met f/2.4 diafragma, toen de iPhone 13 Pro werd geüpgraded naar f/1.8.

READ  Sennheiser IE 600 hoofdtelefoon review: dichter bij perfect

De verandering van materialen voor degene die vorig jaar de top van het assortiment was, verklaart de bekwaamheid van de iPhone 13 mini nu in foto’s, maar niet alleen. “Er is duidelijke vooruitgang in beeldverwerking”, Frédéric Kischard, voorzitter van DXOMARK legt uit. ” We kwamen tot vergelijkbare resultaten in subscores als bij de iPhone 12 Pro Max, zonder in- en uitzoomen. En vooral ’s nachts zien we enorme verbeteringen ten opzichte van de iPhone 12 mini.”

(Bijna) zelfs en vooral goedkoper

Het lab merkte vooruitgang in weefsel en geluid op.” Minder aanwezigheid, maar met de kwaliteit en het behoud van detail, dichter bij de ruis van de film die de fotograaf behaagt. ” De verwerkingskracht van de A15 Bionic-chip staat duidelijk niet los van dit uitstekende gedrag op foto’s. De iPhone 12 Pro Max is nog steeds beter in Bokeh en Nachtportret, maar de iPhone 13 mini wint duidelijk bij weinig licht.

iPhone 13 mini beheert de belichting goed, maar er is nog steeds onscherpte en achtergrondruis

iPhone 13 mini beheert de belichting redelijk goed, maar er is nog steeds onscherpte en achtergrondruis // Bron: DXOMARK

Dit is ook te zien in de video omdat hij duidelijk beter presteert dan zijn voorganger, maar ook de iPhone 12 Pro Max.Net als op de foto blijft hij beperkter in textuur, bokeh en ruis bij weinig licht dan de iPhone 12 Pro Max, maar hij presteert veel beter zonder zijn sterke punten. voegt Frederic Gichard toe. Desmaak, deze halo van licht rond lichtbronnen wanneer de nacht nog bestaat en scènes met een sterk contrast nog steeds een beperkt dynamisch bereik bieden. Maar het compenseert het algoritme, dat in staat is om zich aan de situatie aan te passen en opnieuw in evenwicht te brengen met een bijzonder nauwkeurige en snelle autofocus, waardoor het een meer dan eerlijke weergave in video kan bieden zonder dezelfde functies als de iPhone 12 Pro Max. Het heeft een heldere belichting en een uitstekende witbalans, evenals levendige, levensechte kleuren, volgens DXOMARK.

READ  Zwarte mensen verwarden apen met het algoritme van Facebook

De iPhone 13 mini wordt daarmee op hetzelfde niveau geplaatst als de iPhone 12 Pro Max in de algemene beoordeling, vermengd met een menigte high-end modellen die vaak meer dan 150-200 euro kosten. Volgens de testmethodologie van DXOMARK presteert het duidelijk beter dan de concurrentie van “premium” -apparaten ($ 600-800). Maar vooral in de video blijkt dat, gezien de uitgevoerde tests, een meer dan interessant model, dat slechts twee punten achter de iPhone 13 Pro (119) staat, de enige is die het verslaat. …en, net als zijn iPhone 13-luitenants, profiteren van de volledig misleidende filmmodus (Bekijk de video onderaan het artikel).

Breek de bank niet met de iPhone 12 Pro Max, de iPhone 13 mini werkt ook in foto's, volgens DXOMARK

Dus de vraag is of het de kosten waard is om de ongeveer $ 300 extra uit te geven als je primaire doel is om goede foto’s te maken, ongeacht de mediagrootte. De iPhone 13 mini presteert net als de iPhone 12 Pro Max in goede omstandigheden en wanneer de helderheid begint af te nemen.

Aan de andere kant, als je je ’s nachts of bij zeer weinig licht wilt concentreren op portretfotografie, zijn een LiDAR en telelens een must, net als het model van vorig jaar, dat overal een lichte prijsdaling zag (opgeteld rond de € 1.100 ). ). De vraag moet ook worden overwogen tussen het 5,4-inch scherm van de iPhone 13 mini en het 6,7-inch scherm van de iPhone 12 Pro Max. Maar als je wilt dat je iPhone vooral goede foto’s maakt, met een continu beeld en zonder je te verdringen, dan is Reflection de moeite waard om vast te leggen. In ieder geval voor je portemonnee…

Lian YouTubeAbonneer je op Frandroid