Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Techniek. Zullen uw oude smartphones donderdag echt geen internet meer hebben?

Dit verhaal is geen verhaal over geplande veroudering, maar een verhaal over beveiligingscertificering. Dit deel van computercode dat de internetverbinding tussen een apparaat en een website beveiligt. Echter, op donderdag om 16:01 verloopt het “IdentTrust DST Root CA X3”-certificaat na 20 jaar goede en loyale service, volgens een rapport van een computerbeveiligingsexpert. op zijn blog.

Vanaf deze datum kunnen sites die dit certificaat gebruiken een foutmelding weergeven wanneer ze verbinding proberen te maken… met bepaalde apparaten.

Welke apparaten worden getroffen?

Gelukkig voor ons heeft expert Scott Helm de getroffen apparaten op een rij gezet, variërend van smartphones tot videogameconsoles, die meer dan vier jaar oud zijn.

Voor smartphones bijvoorbeeld maken degenen die werken op Android met een eerdere versie dan 7.1.1 (uitgebracht in 2016) zich zorgen; Degenen met versie 2.3.6 (uitgebracht in 2011) kunnen werken, maar alleen onder bepaalde technische voorwaarden. Voor iPhones moet u de grotere versie van iOS 10 hebben gedownload, die ten minste in juni 2016 is uitgebracht. Wees echter voorzichtig, maar alleen iPhone 5 heeft toegang tot deze update, waardoor uw iPhone 4 verouderd kan zijn.

Voor computers betreft het computers met Windows XP SP2 (uitgebracht in 2004) en eerdere versies. Voor Apple-computers (MacBook en iMac) moet u minimaal macOS-versie 10.12.1 downloaden, die in september 2016 is uitgebracht.

Wat betreft andere hardwaretypes, maakt Scott Helme bedenkingen, zonder zekerheid. Wees dus alert op Kindle-tabletlezers, met versie 3.4.1 van hun systeem of eerder. PS4-gameconsoles met firmware 5.00 (uitgebracht in 2017) of eerder kunnen ook problemen hebben.

Hoe kan het probleem worden aangepakt?

Gelukkig, als u met dit probleem wordt geconfronteerd, is er een manier om het op te lossen voordat u uw apparaat kwijtraakt. Het draait allemaal om de update. Zorg ervoor dat u de laatste update van het besturingssysteem uitvoert.

READ  De aarde schijnt steeds minder, wat geen goed nieuws is - Ouest-France Evening Edition

Als alternatief kunt u de Firefox-browser downloaden, die zijn eigen beveiligingscertificaatarchief gebruikt en daarom niet wordt beïnvloed door dit probleem.