Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Verrassing: menselijke cellen kunnen eindelijk RNA omzetten in DNA

Een team van de Thomas Jefferson University in Philadelphia is erin geslaagd aan te tonen dat een menselijk enzym RNA-sequenties kan omzetten in DNA. Het einde van een tijdperk voor een hele afdeling biochemie?

Dit is een mantra die alle studenten biochemie en levenswetenschappen door de eeuwen heen uit hun hoofd hebben geleerd: In het menselijk lichaam worden enzymen genoemd. polymerase Heel belangrijk omdat ze DNA omzetten in boodschapper-RNA. Dit laatste is lichter en gemakkelijker te lezen dan DNA en wordt vervolgens vertaald om allerlei eiwitten te produceren die essentieel zijn voor ons metabolisme. Schematisch lijkt het een beetje op de uitleg van de inhoud van een kookboek (genoom) om het bijbehorende recept te bereiden (eiwitten). Zonder deze polymeren zou ons lichaam niet alle elementen kunnen produceren die het nodig heeft.

Behalve dat in het licht van een een onderzoek Gepubliceerd in Wetenschapsvooruitgang, Deze zogenaamde “basislijn” van de menselijke fysiologie kan gewoon een misvatting zijn… Hoe dan ook, dit is het resultaat van een studie van het team van Richard Pomerantz, die een deel van deze dynamiek in twijfel trekt.

grappig gedrag molecuul

In de zoogdiercellen die we zijn, vinden we verschillende soorten polymerasen. Drie ervan spelen een essentiële rol: kortom, ze zorgen voor de replicatie van het hele genoom om hun quotum aan DNA aan de nieuwe cellen te geven. Als alternatief spelen andere een rol bij het onderhoud en herstel van DNA, maar ze kunnen ook andere, meer obscure functies hebben.

READ  Onze moderne salesmanager steunt elk jaar een trekking voor de meest kwetsbaren

Van een van deze enzymen, theta-polymerase, is bekend dat het Veel fouten Wanneer DNA wordt getranscribeerd in RNA. Uiterst nieuwsgierig naar een organisme dat verantwoordelijk is voor het in stand houden van ons genoom, van cruciaal belang. Deze fouten zijn echter kenmerkend voor een ander bekend onderdeel. Draagt ​​de naam Berber Omgekeerd kopiëren. Het wordt niet gevonden bij mensen, maar in sommige virussen zoals HIV.

Dit is het element dat de chip in de oren van de onderzoekers stopte. In feite is dit type enzym in staat om RNA in DNA te transcriberen. Concreet is het het omgekeerde proces van polymeren in ons metabolisme: Ze herschrijven het receptenboek door gerechten te proeven. Het lijkt op het eerste gezicht inconsistent: waarom lijken deze cellulaire elementen zo op elkaar als ze schijnbaar tegengestelde functies hebben?

Het antwoord is eenvoudiger dan het lijkt. Het theta-polymerase in ons lichaam, waarvan wordt gedacht dat het DNA omzet in boodschapper-RNA, is in feite in staat om: het tegenovergestelde, zoals de omgekeerde transcriptie van VIH. Ze is daar zo goed in, tegen alle verwachtingen in, misschien is zij het gewoon. Een echte baan.

Een pionier in de strijd tegen kanker en in het algemeen biologie

We waren ervan overtuigd dat deze functie niet aanwezig was in onze stofwisseling. Nu is het zaak om te bepalen welke rol jij daarin speelt. Dit molecuul kan een rol spelen bij DNA-herstel met behulp van messenger-RNA. Maar het beste van alles is dat het in grote hoeveelheden wordt aangetroffen in kankercellen, die worden veroorzaakt door DNA-reparatiefouten. Door het nader te bestuderen, hoopt het team van Dr. Pomerantz te begrijpen hoe theta-polymerase werkt op celherstel. Met, misschien, hoop te vinden العثور significant verband met de verspreiding van kanker, Hiermee wordt een veelbelovende nieuwe weg geopend in de strijd tegen deze plaag. Het zou onderzoekers ook in staat kunnen stellen geheel nieuwe mechanismen in ons metabolisme te identificeren.

READ  Is het menselijke cytomegalovirus, een herpesvirus, betrokken bij agressievere hersenkanker?