Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

NASA bepaalt wat het internationale ruimtestation na 2030 zal vervangen

Science fiction

korte link

De nieuwe NASA-beheerder Bill Nelson zei dat een commercieel station het internationale ruimtestation na 2030 zal vervangen, terwijl de projectpartners van het internationale ruimtestation zijn overeengekomen om het tot 2024 te exploiteren.

Tijdens de International Conference on Space Exploration GLEX-2021 zei Bill Nelson, directeur van de US Space Agency (NASA), dat een commercieel station na 2030 het International Space Station (ISS) in een baan om de aarde zal vervangen. Het wordt gehouden in Saint Petersburg.

Nelson zei dat het ISS plaats zou maken voor een “commercieel station dat experimenten in een baan om de aarde zal blijven uitvoeren”, en merkte op dat hij er altijd voor had gepleit om de werking van het ISS uit te breiden tot 2030.

Nelson sprak zich uit voor uitbreiding van het werk van het internationale ruimtestation op 21 april, tijdens een hoorzitting van de Amerikaanse Senaatscommissie voor handel, wetenschap en transport, volgens berichten in de media. Hij gaf toen aan dat het 23 jaar oude station in dienst mocht blijven zolang de veiligheid van de bemanning niet in gevaar kwam.

Het internationale ruimtestation, een station dat bijna met pensioen gaat

Op dit moment zijn de ISS-projectpartners overeengekomen om de operatie voort te zetten tot 2024.

De directeur van het Russische ruimteagentschap Roscosmos, Dmitry Rogozin, kondigde eerder aan dat Rusland van plan is het internationale ruimtestation rond 2025 uit te faseren vanwege de verslechtering van de apparatuur aan boord en het onvermogen om de bestaande eenheden te vervangen.

READ  Asteroïde Bennu heeft weinig kans om de aarde te raken tegen 2300, zegt NASA

De kapitein van het Russische deel van het International Space Station, Vladimir Soloviev, had in oktober 2020 aangegeven dat specialisten na 2025 een “stroom van storingen” aan boord van het orbitaalstation verwachten.

In 2017 had Vladimir Solntsev, directeur van het Russische ruimtebouwbedrijf RKK Energuia, al overwogen dat het passend zou zijn ISS-project wordt in 2024 afgesloten, 26 jaar na de ingebruikname van de eerste eenheid, het Zarya-blok.

Er worden een of meer ruimtestations opgericht

In april zei de heer Rogozin dat de bouwwerkzaamheden van de eerste eenheid van Het toekomstige Russische orbitale station Het was al aan de gang. Dit nieuwe segment moet tegen 2025 in een baan om de aarde worden gebracht.

In een interview begin juni met de Russische krant Komsomolskaya Pravda, legde de directeur van Roscosmos uit dat het toekomstige nationale station “bijna voor altijd in een baan om de aarde zou kunnen blijven” omdat het zou bestaan ​​uit vervangbare eenheden. Volgens hem zou deze infrastructuur ook ruimte bieden aan astronauten uit andere landen en tegelijkertijd nationaal blijven.

In maart kondigden Rusland en China ook hun voornemen aan om een ​​gezamenlijk station op te richten Op het oppervlak van de maan of in zijn baan. Het project staat open voor alle geïnteresseerde landen en internationale partners.