Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Er worden PCR-assays ontwikkeld om lastige mutaties beter te kunnen identificeren

Voortaan zullen biologen bij een positieve PCR-test de aanwezigheid van een of meer van de drie belangrijke varianten die door Public Health France zijn geselecteerd, proberen vast te stellen. – Pascal Bocard – Kasabianca / AFP

  • In plaats van naar varianten te zoeken wanneer de PCR-test positief is, raadt Public Health France aan om zich te concentreren op de meest zorgwekkende mutaties.
  • Het gezondheidsagentschap selecteerde dus de E484K-, E484Q- en L452R-mutaties, geassocieerd met een mogelijke toename van de virusoverdraagbaarheid of mogelijke immuunontsnapping, dat wil zeggen een hoger infectiepercentage en risico op vaccinresistentie.
  • Doelstelling: Het toezicht verbeteren door de mogelijke opkomst van nieuwe varianten en mutaties te identificeren en de verspreiding ervan in de regio te voorkomen.

Het is zonnig, warm en rustiek Vaccinatie tegen covid Opent
Voor tieners deze dinsdag. Maar er is geen manier om de druk in het gezicht te verminderen
Coronavirus en zijn varianten – bijna altijd besmettelijk – die in de loop van de maanden verschijnen. Om hiaten in het racket te voorkomen, ontwikkelt zich een Franse triagestrategie.

Bij een positieve PCR-test wordt voortaan niet meer naar varianten gezocht, maar naar “de drie mutaties E484K, E484Q en L452R”, stelt Public Health France in haar laatste epidemiologische publicatie. Wat gaat er veranderen? 20 minuten aan jou uitleggen.

‘Grotere waakzaamheid’ in het licht van de deltavariabele

Engels, Hindi, BraziliaansOf Zuid-Afrika, of liever Alpha, Delta, Gamma en Beta: vandaag de dag is het moeilijk duidelijk te zien tussen de vele varianten. Aan de andere kant, wat zeker is, is dat tot nu toe in Frankrijk de Alpha-variant, die in het Verenigd Koninkrijk verscheen, nog steeds in de meerderheid is: “De verhouding van twijfels [de ce] De variabele komt nog steeds veel voor en vertegenwoordigt 74,6%, volgens de analyse van de onderzoeksresultaten in de 22e week, “dat wil zeggen de week van 31 mei tot 6 juni, wat aangeeft
volksgezondheid Frankrijk.

De deltavariant, die in India verscheen, is verantwoordelijk voor een nieuwe toename van de vervuiling met Verenigd Koningkrijk. Britse gezondheidsautoriteiten zeggen:
60% besmettelijker van de alfavariabele. Het is minder aanwezig in Frankrijk, maar Public Health France merkt op dat “een recente toename van [sa] detectie in seriële monsters.” De minister van Volksgezondheid, Olivier Veran, zei dinsdag dat het “tussen 2 en 4% van de positieve gevallen” van Covid-19 vertegenwoordigt, of “50 tot 150 nieuwe diagnoses” per dag. Bovendien, “ De opkomst van groepen met een originele overdracht van deze soort geeft aan dat een dergelijke overdracht in Frankrijk begon, wat zou moeten leiden tot maximale waakzaamheid”, verzekert de Franse volksgezondheid.

Tot op heden zijn positieve PCR-tests onderzocht op alfa-, bèta- en gamma-varianten. Maar de wildgroei aan variabelen zet Frankrijk ertoe aan zijn screeningstrategie aan te passen.

Vind mutaties die u interesseren

Vanaf nu “evolueert de screening naar het zoeken naar interessante mutaties”, legt de gezondheidsdienst uit. De E484K-, E484Q- en L452R-mutaties werden geselecteerd omdat ze geassocieerd zijn met een mogelijk verhoogde (L452R) overdraagbaarheid of immuun ontsnapping (L452R, E484K en E484Q), vandaar de noodzaak om ze vooral te volgen.” Kortom: dit zijn de mutaties die kunnen leiden tot het ontstaan ​​van meer infectieuze en resistente stammen tegen vaccins. “Het verbeteren van deze strategie hangt af van het gebruik van nieuwe screeningkits door laboratoria. “, definieert Volksgezondheid Frankrijk. In de praktijk “veranderen alleen de reagens en de machines zijn hetzelfde”, beschrijft Dr. Lionel Barrand, voorzitter van de Unie van Jonge Medische Biologen. We moeten echter doen tests op deze nieuwe reagentia, die andere mutaties aan het licht brengen dan die tot nu toe zijn ontdekt.”

Anders: “Dit is geen nieuwe benadering, omdat we al op zoek waren naar mutaties. Behalve dat we in de conclusies geïnteresseerd waren in de ‘geografische’ naam van de variant, wat niet logisch was omdat we veel verschillende varianten konden hebben in hetzelfde land,” analyseert Dr. Barand. Zo werd een alfa-variant met en zonder de E484K-mutatie gevonden.” Bovendien: “meer konden we niet vinden. We hadden vooral versie 4 van de Engelse variant die terug is met een Indiase hausse, en die overvloedig aanwezig is in Dr. François Blanchecut, hoofd van Biologen syndicaat. We zijn ons ervan bewust dat dit virus zich aanpast aan het publiek dat het tegenkomt door te muteren. Het is dus logisch om de surveillancestrategie aan te passen door zich te richten op sleutelmutaties.”

“Volg de evolutie van het virus op aarde”

Voor de biologen die verantwoordelijk zijn voor deze meer diepgaande tests: “Welke veranderingen zijn de doelen: we zullen ons concentreren op deze drie mutaties, die vandaag van medisch belang zijn. En misschien zullen we over een paar maanden worden gevraagd om naar nieuwe te zoeken ”, legt Dr. Barand uit.

Met deze verandering “gaat het erom de evolutie van virusmutaties op Franse bodem te volgen”, vervolgt de bioloog, dankzij deze nieuwe, efficiëntere strategie voor volgorde– Onderzoek. Deze twee complementaire technologieën werken als twee netwerken waarvan het netwerk niet even groot is. “Door te scannen vinden we precies wat we zoeken: de varianten die momenteel in omloop zijn. Sequencing stelt hem in staat om de mutaties te identificeren die zich verspreiden, maar ook om nieuwe te vinden. En als er nieuwe worden gevonden, zal sequencing het mogelijk maken ons om
Definieer een nieuwe variabele van belang Dr. Francois Blanchecott voegt toe: “Deze bevinding resulteert erin dat de mutatie wordt gecodeerd met drie cijfers en twee letters, net als bij de E484K-mutatie.”

“De scan is goed, maar je moet weten wat je moet doen”

En wat zijn dan de tastbare implicaties van een meer gedetailleerde screeningstrategie? Het basisinstrument voor epidemiologische surveillance, Tweeluik Sorteren en rangschikken Het kan de strategie verbeteren om de verspreiding van het virus onder controle te houden. “Op voorwaarde dat het management wordt gewijzigd, zegt Dr. Barrand. Wanneer er een mutatie is die we absoluut willen voorkomen dat deze zich verspreidt, gezien het ernstige risico op infectie en de verhoogde ontsnapping van het vaccin, is het essentieel voor mensen die positief testen op deze mutatie , om gedifferentieerd management te organiseren met een strengere isolatiestrategie, beschreef Dr. Barrand het. Omdat screening een goede zaak is, maar je moet weten wat je moet doen. Op dit moment is er echter geen echt omlijnde strategie over de kwestie.”

Maar nu al, “als we te weten komen over een populatie die aanzienlijk evolueert, zullen we rondkijken bij de specifieke patiënt voor al diegenen die deze specifieke mutatie zullen vertonen”, bevestigt Dr. Blanchicoot. Opsporing blijft, ondanks de verbetering van de gezondheidssituatie in Frankrijk, cruciaal, vooral aan de vooravond van de zomervakantie. De medisch bioloog herinnert zich: “We hebben een vaccinatieniveau bereikt, in een tijd dat het misschien moeilijk is om de Fransen te overtuigen die nog moeten worden gevaccineerd. Door nieuwe manifestaties van mutaties te identificeren, kunnen we werken door vaccinatie te richten op populaties dichtbij clusters, zoals Wat gebeurde er in Bordeaux?Om ze verder te beschermen in het geval van een meer besmettelijke of immunisatieresistente mutatie.”

READ  Studie toont risico's van kunstmatige zoetstoffen op darmflora