Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Verplichte gezondheidskaart voor iedereen in Monaco vanaf 23 augustus

Het Prinsdom Monaco trekt (weer) de spijker op zijn kop.

Op 22 juli kondigde de prinselijke regering de terugkeer aan van de verplichting om een ​​masker te dragen op het hele nationale grondgebied, met uitzondering van stranden en zwembaden. De uitvoerende macht van Monaco heeft ook een verplichting opgelegd aan alle mensen buiten het vorstendom om vanaf 24 juli een gezondheidsvergunning in te dienen bij de ingang van bars en restaurants in het land.

De autoriteiten van Monaco hebben dinsdagavond de uitbreiding van deze verbintenis aangekondigd tot woningen, bewoners en werknemers van Monaco. Voor deze drie categorieën mensen geldt het echter pas vanaf 23 augustus.

“Deze periode zal degenen die zich willen laten vaccineren in staat stellen hun vaccinatiecyclus af te ronden.”, rechtvaardigt de prinselijke regering in een persbericht.

Deze versterking van het gezondheidssysteem, vastgesteld in overleg met de Nationale Raad en goedgekeurd door Prins Albert II, heeft tot doel het aantal positieve gevallen van Covid-19 te stoppen dat blijft toenemen als gevolg van de alarmerende verspreiding van de deltavariant.

“Als mensen die onlangs in CHPG zijn behandeld niet-ingezetenen waren, tonen de goedgekeurde cijfers vanavond 7 van de 15 mensen die in het ziekenhuis zijn behandeld. De meeste geïnfecteerden en de overgrote meerderheid van de patiënten in het ziekenhuis zijn niet gevaccineerd en hebben het kleinste profielDe gezondheidsautoriteiten van het land gaven commentaar. Daarom herinnert de regering van het emiraat eraan dat vaccinatie de meest effectieve manier is om jezelf en anderen te beschermen. “