Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Washington en Bagdad zijn het eens over de terugtrekking van de Amerikaanse strijdkrachten uit Irak

Bijeengekomen in het Oval Office op maandag 26 juli, de Amerikaanse president Joe Biden en Iraakse premier Mustafa Al-Kadhimi, ondertekende een overeenkomst om de gevechtsmissie van Amerikaanse troepen in Irak eind 2021 te beëindigen Volledige terugtrekking van troepen uit Afghanistan Op bevel van de Democratische president in de deadline van 31 augustus maakt het geen einde aan de Amerikaanse militaire betrokkenheid in Irak. open “nieuwe fase” En in het kader van de militaire samenwerking tussen de twee landen: De huurder van het Witte Huis zei, zonder het aantal te specificeren, dat de soldaten zullen blijven om de Iraakse troepen te trainen en te helpen.

Onze gemeenschappelijke strijd tegen de Islamitische Staat [EI] Het is noodzakelijk voor de stabiliteit van de regio, en onze samenwerking bij de bestrijding van terrorisme zal worden voortgezet terwijl we deze nieuwe fase ingaan die we bespreken.” Joe Biden toegevoegd. “De relatie zal zich volledig ontwikkelen tot een rol van training, advies, assistentie en informatie-uitwisseling,” Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring. Volgens functionarissen van de regering-Biden en het Pentagon zal deze nieuwe fase leiden tot de terugtrekking van enkele van de 2500 mannen die nog in Irak zijn gestationeerd en tot rehabilitatie op papier voor de rol die aan anderen is gedelegeerd.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Joe Biden trekt zijn rode lijn tegen bedreigingen van Iran en sjiitische milities

De ondertekening van deze overeenkomst is op zich niets anders dan de formalisering van het door voormalig president Donald Trump ingezette terugtrekkingsproces. De meerderheid van de Amerikaanse troepen, die in 2014 werden gestuurd als onderdeel van een internationale coalitie om Bagdad te helpen bij het verslaan van ISIS, dat een derde van Irak had ingenomen, is teruggetrokken. sinds de aankondiging ‘militaire overwinning’ Op de jihadistische groepering in december 2017 vechten officieel de Amerikaanse soldaten die nog steeds in het land worden ingezet niet mee en spelen ze al een rol “adviseurs” Gebaseerd op “coaches”. Amerikaanse functionarissen hebben echter erkend dat een klein aantal speciale eenheden soms Iraakse strijdkrachten voor terrorismebestrijding vergezellen op hun gevechtsmissies tegen jihadistische cellen.

READ  In China werd de protesterende zakenman veroordeeld tot achttien jaar gevangenisstraf

Een goed compromis voor Mustafa Al-Kazemi

De kenmerken van deze “nieuwe fase” van de militaire samenwerking tussen Washington en Bagdad bieden een goed compromis voor Mustafa Al-Kazemi, die sinds zijn benoeming in mei 2020 moet componeren tussen de twee concurrerende sponsors, Iran en de Verenigde Staten, die een openlijke confrontatie op Iraakse bodem zijn aangegaan. Door een tijdschema aan te kondigen voor de terugtrekking van de Amerikaanse strijdkrachten, waardoor hij toezeggingen kan doen aan de sjiitische milities die trouw zijn aan Teheran, en aan hun vele aanhangers onder het Iraakse volk, drie maanden voor de parlementsverkiezingen die op 10 oktober zijn gepland, wanneer hij van plan is een termijn.

Je hebt 47,57% van dit artikel om te lezen. De rest is alleen voor abonnees.