Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Veroordeeld tot 400 jaar gevangenisstraf, werd hij uiteindelijk vrijgesproken en na 34 jaar gevangenschap vrijgelaten.

Sidney Holmes is veroordeeld tot 400 jaar gevangenisstraf na haar vermeende deelname aan een gewapende overval. Justitie zette vraagtekens bij de identificatieprocessen die destijds werden gebruikt.

Meer dan de helft van zijn leven zit voor niets achter de tralies. Sydney Holmes, 57, werd maandag vrijgelaten na 34 jaar in een gevangenis in Florida te hebben gezeten. WSVN lokale media.

In 1989 werd hij veroordeeld voor het besturen van een bestuurder tijdens een gewapende overval in het zuiden van deze staat, die plaatsvond in 1988. Toen, op 23-jarige leeftijd, werd hij veroordeeld tot 400 jaar gevangenisstraf en verklaarde hij altijd zijn onschuld, zonder gehoord worden.

In 2020 benaderde Sidney Holmes via zijn advocaat de Broward County Conviction Review Unit om zijn zaak te bespreken. Deze keer luistert justitie naar hem en is van mening dat de beschuldigingen tegen hem niet voldoende zijn tegen de vijftigste man dagelijkse mail.

Onjuiste identificatie

Meer bepaald stellen de officieren van justitie die belast zijn met de zaak vraagtekens bij de destijds gehanteerde identificatiepraktijken. Aanvankelijk kon de belangrijkste feitelijke ooggetuige Holmes niet identificeren tussen de zes foto’s die hem werden voorgelegd. Zijn afbeelding werd vervolgens door verschillende selecties gehaald, totdat er uiteindelijk een beslissing was genomen. Alleen al op basis van deze getuigenis werd de verdachte veroordeeld.

Toen hij een paar weken na het ongeval werd gearresteerd, reed Sidney Holmes in een bruine Oldsmobile Cutlass, een voertuig dat eind jaren tachtig erg populair was in de Verenigde Staten en dat door getuigen werd geïdentificeerd als het voertuig dat bij de overval was gebruikt.

READ  Chisla Amarel: Amazing Auto Target Left Voodoo

Ondanks de twijfels vroeg justitie om een ​​gevangenisstraf van 825 jaar voor Holmes, die in het verleden al was veroordeeld voor gewapende overvallen. Uiteindelijk werd een gevangenisstraf van 400 jaar opgelegd.

“Ik heb de hoop niet verloren”

In het licht van deze feiten concludeerde het Broward State Attorney’s Office dat “er geen bewijs was dat Holmes in verband bracht met de overval”, daarbij verwijzend naar “identiteitsverwisseling” door de toenmalige getuige, en de onschuld van de man beweerde. Aan de andere kant zeiden de slachtoffers van een gewapende overval ook dat de arrestant moet worden vrijgelaten.

“Ik kan niet haten,” zei Sidney Holmes, terwijl hij als een vrij man de rechtszaal uitliep. “Ik heb nooit de hoop opgegeven.”

Veel van de journalisten die bij de gelegenheid aanwezig waren, herdachten het moment dat hij herenigd werd met zijn moeder.

Harold F. Pryor, officier van justitie van Broward County, was van zijn kant van mening dat het de plicht van gerechtigheid was om na zijn vrijlating bij de gevangene te zijn. “Ik kan me niet verontschuldigen voor fouten uit het verleden, wat een eerdere regering of wetshandhaving heeft gedaan”, zegt hij.

“Het enige wat ik kan doen is de fout corrigeren, corrigeren en misschien beginnen met het proces om het weer heel te maken”, voegt hij eraan toe.

Volgens de wet van Florida kan elke gevangene die ten onrechte is veroordeeld, aanspraak maken op 50.000 dollar per jaar dat hij onterecht in de gevangenis heeft doorgebracht. Echter, zoals opgemerkt door Innocence Florida-projectSlechts tientallen mensen zijn gecompenseerd.

READ  Frankrijk roept zijn onderdanen op om Rusland en Wit-Rusland "onverwijld" te verlaten

De belangrijkste artikelen