Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vermijd deze 5 gezonde betonnen vleeswaren!

Vermijd deze 5 gezonde betonnen vleeswaren!

Hoge bloeddruk is een ernstig gezondheidsprobleem omdat het het risico op een hartaanval, beroerte en andere levensbedreigende aandoeningen verhoogt. Hoewel er veel manieren zijn om hoge bloeddruk te verlagen, bijvoorbeeld door te sporten en stress te verminderen, speelt voeding ook een belangrijke rol bij het beheersen van de bloeddruk.

De verkeerde soorten voedsel kunnen hogere dan gewenste resultaten op de bloeddrukmeter veroorzaken. Daarom kan het zeer nuttig zijn om te weten welke soorten vlees u moet beperken of vermijden, voor het behoud van een gezonde bloeddruk en, belangrijker nog, de gezondheid van het lichaam in het algemeen. In dit artikel bekijken we vijf verschillende soorten vlees die je moet vermijden als je je bloeddruk onder controle wilt houden.

In Frankrijk wordt varkensvlees zeer geprezen op gerechten. Volgens de laatste cijfers gepubliceerd in 2021, is de consumptie van varkensvlees na een continue daling gedurende twee jaar weer gestegen met een stijging van 1,3% in één jaar tijd, wat het brengt op 2,144 miljoen ton karkasequivalent in 2021. Deze consumptie wordt geschat op 31,5 kg karkas-equivalent per hoofd van de bevolking in 2020.

Vleeswaren maken ongeveer 75% uit van de aankopen, terwijl onbewerkte stukken vlees slechts 25% uitmaken. Er moet ook worden opgemerkt dat de invoer van varkensvlees in één jaar tijd met 8,6% is gestegen en nu 28% van de totale consumptie uitmaakt.

5 soorten vlees moeten worden vermeden door patiënten met hoge bloeddruk.

  1. spek :

Spek is een van de meest populaire vleeswaren voor het ontbijt, maar het bevat veel zout en verzadigd vet. Een plak spek bevat ongeveer 150 mg natrium, dat is 10% van de aanbevolen dagelijkse inname. Daarnaast bevat spek ook nitraten en nitraten, die in verband worden gebracht met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.

  1. worstjes:

Hotdogs bevatten ook veel zout en verzadigd vet. Worstworst bevat ongeveer 500 mg natrium, dat is bijna een derde van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Ook bevatten hotdogs vaak additieven zoals kleurstoffen en conserveermiddelen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid, vooral voor mensen met hoge bloeddruk.

  1. Gekookt vlees:

Gefrituurd vlees zoals ham, bologna en worst bevatten veel zout en verzadigd vet. Een plakje varkensvlees van 100 gram bevat ongeveer 1.203 mg natrium, meer dan de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Deli-vlees bevat ook nitraten en nitrieten, waardoor ze een te vermijden voedsel zijn voor mensen met hoge bloeddruk.

  1. salami:

Salami is vlees dat veel natrium bevat. In feite bevat 100 gram salami ongeveer 1.700 mg natrium. Dit hoge natriumgehalte kan bijdragen aan een verhoging van de bloeddruk bij mensen die het regelmatig consumeren. Ter vergelijking: de aanbevolen dagelijkse inname van natrium voor volwassenen is 1500 mg per dag.

  1. taart:

De paté is rijk aan zout. ANSES schat dat 100 g paté 627 mg natrium bevat. Naast het bijdragen aan een verhoging van de bloeddruk, kan natrium ook leiden tot het vasthouden van water en hartproblemen.

READ  Onderzoekers zijn gealarmeerd door de gevolgen van een 'leger van kikkers' dat wordt gevoed door een student

Volgens het UK Heart Research Institute is het niet genoeg om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid natrium te beheersen!

Het is geen geheim dat natrium in zout en ander voedsel een essentiële elektrolyt is voor het dagelijks functioneren van het lichaam. Overmatige consumptie wordt echter al lang in verband gebracht met een verhoogd risico op het ontwikkelen van hoge bloeddruk, wat ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Maar het is belangrijk op te merken dat het effect van bepaalde voedingsstoffen op de bloeddruk vaak verkeerd wordt begrepen. Er zijn eigenlijk andere voedingsfactoren die een belangrijke rol kunnen spelen bij het reguleren van de bloeddruk en het is belangrijk om hiermee rekening te houden wanneer u dit risico probeert te verminderen door middel van veranderingen in het voedingspatroon.

Van kalium en calcium is aangetoond dat ze gunstige effecten hebben op onze bloeddruk.

Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat regelmatige consumptie van kalium, vooral uit natuurlijke voedingsmiddelen zoals fruit en groenten, helpt bij het verlagen van de bloeddruk bij mensen met en zonder hoge bloeddruk. Kalium is ook essentieel voor een goede werking van onze spieren en helpt de wanden van bloedvaten te ontspannen. Dit verklaart waarom kaliumconsumptie een bloeddrukverlagend effect heeft.

Evenzo is de cruciale rol van calcium in de gezondheid van onze botten bij iedereen bekend. Zeer weinigen twijfelen echter aan het effect van calcium op het reguleren van de bloeddruk. In feite helpt deze voedingsstof de bloedvaten samen te trekken en te ontspannen, waardoor een goede bloeddrukbalans wordt gegarandeerd. Recente onderzoeken hebben aangetoond dat het verhogen van de calciuminname bijdraagt ​​aan het verlagen van de bloeddruk, al dan niet bij mensen met een hoge bloeddruk. Deze bevinding is het belangrijkst voor kinderen en jonge volwassenen, omdat de bloeddruk in de kindertijd gerelateerd kan zijn aan de bloeddruk in de volwassenheid.

READ  Waarom zouden we een meteoriet die we net hebben ontdekt niet aanraken?

Kortom, het is belangrijk om onze voeding als geheel te beschouwen. Voedingsstoffen hebben een wisselwerking met elkaar en sommige zijn bijzonder effectief bij het verlagen van de bloeddruk. Dit is met name het geval bij de combinatie van kalium en calcium, die de uitscheiding en uitscheiding van natrium via de urine kunnen verhogen. Door onze natriuminname te verminderen en onze inname van kalium en calcium te verhogen, kunnen we ons risico op hart- en vaatziekten aanzienlijk verminderen.

bronnen:

* Presse Santé streeft ernaar gezondheidskennis over te brengen in een taal die voor iedereen toegankelijk is. In ieder geval kan de verstrekte informatie de mening van een gezondheidsprofessional niet vervangen.