Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Participatieve wetenschappelijke residenties trekken steeds meer aan

Participatieve wetenschappelijke residenties trekken steeds meer aan

Om wetenschappers te helpen bij hun opdrachten, bieden veel verenigingen participatieve wetenschappelijke residenties aan. Het staat open voor iedereen en stelt je in staat om deel te nemen aan proeven en missies.

Verken vulkanen in de voetsporen van dinosaurussen of in de jungle van Madagaskar Terwijl je op vakantie bent, is dit het concept van burgerwetenschap. Een formule die het mogelijk maakt om wetenschappers te helpen en steeds meer mensen aan te trekken. In Parijs, in de Cité des Sciences, vindt op 25 en 26 maart de tentoonstelling Terra Scientifica plaats, gewijd aan participatieve wetenschappelijke excursies.

>> Opnieuw. We waren eindelijk in staat om de hersengolven van octopussen op te nemen

“Dit zijn nuttige en verrijkende feestdagen”, Solin, die voor de International Objective Science Society werkt, is het daarmee eensEn Hij begeleidt reizen die wetenschap en publiek combineren. “We kunnen biodiversiteitsinventarisaties gaan doen en dat proberenGetande vlinders, verrekijker vogelsoorten volgen, Solen-lijsten. Het kunnen ook onze protocollen zijn in samenwerking met Inrae in Avignon, om invasieve soorten zoals de buxusmot en de dennenprocessierups te monitoren. Het staat vol met uiteenlopende en uiteenlopende onderwerpen. “

“Door deze expedities of vakantieperiodes kunnen we op termijn meer data verzamelen.”

Leticia, paleontoloog

bij francinfo

De verenigingen presenteren hun projecten in de Cité des Sciences In een presentatie van Terra Scientifica. Deze reizen, deze expedities zijn ook interessant voor wetenschappers. Volgens Laetitia, een paleontoloog: “Onderzoekers vinden het steeds moeilijker om tijd te vinden om zich op dit gebied te begeven, en expedities zijn vaak zo klein dat ze slechts een klein element verzamelen, terwijl het doel van wetenschap in feite is om zinvol en daarom zeer breed en veelomvattend te zijn.”

Om deel te nemen aan deze projecten hoef je zelf geen kennis te hebben van dieren, planten of archeologie. Deze residenties staan ​​open voor zoveel mogelijk mensen, herinnert Sylvain zich, programmaleider voor biodiversiteit bij Objectif Science International: “Wetenschap is niet iets dat alleen voorbehouden is aan wetenschappers die als onderzoeker werken bij een officiële instantie”.

Sylvain voegt toe: Wetenschap is iets dat ons allemaal interesseert.We hebben veel zevenjarigen die wetenschappelijke ontdekkingen hebben gedaan. Het zijn niet de wetenschappelijke ontdekkingen, noodzakelijkerwijs belangrijke, die hen de Nobelprijs zullen opleveren, maar echte wetenschappelijke ontdekkingen in het kader van de projecten die we uitvoeren.. Sommige van deze getrainde onderzoekers hebben samen met professionele wetenschappers artikelen geschreven.

READ  Het eerste licht van een spectrograaf Concerto