Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een grote asteroïde die zaterdag langs de aarde graast

De European Space Agency zei vrijdag dat asteroïde 2023 DZ2, groot genoeg om een ​​grote stad te vernietigen, heel dicht langs de aarde zal passeren. Het evenement zal veilig zijn.

Door Le Figaro met AFP

gepubliceerd updaten

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Volgens schattingen heeft de asteroïde, die de naam 2023 DZ2 heeft gekregen, een diameter tussen de 40 en 70 meter. Opmerking / Reuters

A een grote asteroïde AFP hoorde vrijdag van de European Space Agency (ESA) dat zaterdag tussen de aarde en de maan zal passeren, een evenement zonder risico dat maar eens in de tien jaar plaatsvindt en dat een repetitie zal zijn voor de verdediging van de planeet. Volgens schattingen heeft asteroïde 2023 DZ2 een diameter van tussen de 40 en 70 meter, wat voldoende is om een ​​grote stad uit te wissen als deze onze planeet raakt.

Zaterdag om 19.49 uur Parijse tijd gaat het voorbij.”Te dichtbijVanaf de aarde scheidt minder dan een derde van de afstand ons van de maan. Richard Moesel, hoofd van het Planetary Defence Office bij de European Space Agency, vertelde AFP dat er geen reden tot ongerustheid is.

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Lees ook – De vreemde versnelling van de interstellaire asteroïde verklaarde eindelijk ‘Oumuamua?

reageren op bedreigingen

De asteroïde werd voor het eerst opgemerkt op 27 februari door een observatorium op La Palma, een van de Spaanse Canarische Eilanden. Het zal ongeveer 175.000 km van de aarde passeren met een snelheid van 28.000 km per uur. Kleine asteroïden vliegen elke dag boven ons hoofd, maar de passage van zo’n groot object zo dicht bij de aarde gebeurt volgens Richard Moisel maar eens in de tien jaar.

Daarom besloot het International Asteroid Warning Network om voordeel te halen uit deze convergentie, en 2023 DZ2 zal worden geanalyseerd met behulp van een reeks instrumenten zoals spectrometers en radars. Het doel is om in één week tijd alles te ontdekken wat er te leren valt over de asteroïde, zegt de wetenschapper. Dit wordt een oefening in netwerken”U zult reageren op zo’n dreigingtoegevoegd in de toekomst.

Lees ook – Hoe NASA’s Dart in een baan om de asteroïde Dimorphos draaide

De volgende clip is in 2026

Volgens berekeningen van astronomen zal de asteroïde de aarde in 2026 opnieuw passeren, maar op een grotere afstand en zal hij de komende 100 jaar geen botsingsrisico vormen. Astronomen hebben een asteroïde van vergelijkbare grootte ontdekt, 2023 DW, en schatten begin maart een kans van 1 op 432 op een botsing met de aarde in 2046. Maar deze mogelijkheid is afgenomen, na nauwkeurigere berekeningen en al het gevaarlijke is nu uitgesloten .

Als zo’n object naar ons toe zou komen, zou de aarde niet zo weerloos zijn. Vorig jaar stortte NASA’s DART-ruimtevaartuig opzettelijk neer op de asteroïde Dimorphos, ongeveer 11 miljoen kilometer van de aarde, en slaagde erin zijn baan om te leiden.

READ  Te vermijden voedingsmiddelen om sneller af te vallen