Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Verkocht voor 399 euro, is OnePlus Nord 2 de onmisbare smartphone voor de start van het schooljaar?

De nieuwe smartphone werd in de zomer bijna gelanceerd OnePlus Nord 2 Hij wil alle vakjes aanvinken om hem te verleiden. Hoewel het
geen waterWe hebben hem tijdens de vakantie lang kunnen testen en het is waar
terminal Hij verkoopt voor 399 euro (128 GB) en 499 euro (256 GB) heeft serieuze troeven op zak. Maar is het onherstelbaar?

We hebben de OnePlus Nord 2 deze zomer getest. – Christoph Sferin / 20 minuten

Mooi en prettig in de hand

In de categorie Smartphones 5G Middenklasse om het schooljaar 2021 te beginnen, ik wil graag een OnePlus Nord 2! Ziet er mooi uit (verkrijgbaar in een prachtig blauw genaamd Blue Haze en in een mat grijs genaamd Sierra Grey), perfect compact (73,2 x 158,9 x 8,25 mm), licht (189 gram), ligt zeer prettig in de hand. En een goed punt: de achterkant houdt geen vingerafdrukken vast.

Wat opvalt is de fotomodule van de smartphone, die in vergelijking met OnePlus North een van zijn sensoren verliest. Hier is het de sensor die is bedoeld voor het macrobeeld dat langs de kant van de weg loopt. Geen enorm verlies gezien de ietwat gemengde resultaten in de macrofotografie van de OnePlus North…

Van macrofotografie tot kunstmatige intelligentie

De fotoreeks van de OnePlus Nord 2 bestaat deze keer uit een 50 MP (f.1.88) hoofdsensor. Dit is Sony IMX766, een goede dialer die al op de OnePlus 9 en OnePlus 9 Pro zit. Verder: een 8 megapixel groothoeksensor (f/2.25) en een 2 megapixel monochrome sensor (f/2.4).

OnePlus Nord 2 drievoudige behangmodule.
Triple Back Photo Module voor OnePlus Nord 2. – Christoph Severin / 20 min

Aan dit nadeel, zogenaamd all-tasking (plus video tot 4K bij 30 fps), voegt OnePlus een laag kunstmatige intelligentie toe, die afwezig was in de OnePlus North. Deze AI kan indien gewenst worden geactiveerd op het moment van fotograferen en herkent tot 22 verschillende scènes en verbetert de verwerking ervan om foto’s bevredigender te maken. Dit resulteert vaak in een soms overdreven verzadiging van sommige tinten. Je vindt het misschien leuk of niet, maar het is het proberen waard, vooral met close-upfoto’s van bloemen.

READ  Wat is een atoom in de natuurkunde? eenvoudige definitie
Kunstmatige intelligentie ontdekt een bloem...
Kunstmatige intelligentie detecteert automatisch een bloem… – Christoph Severin / 20 minuten

Onderwerpen die niet meer in de macro opgenomen kunnen worden, worden nu geïdentificeerd als ‘groene planten’ of ‘boeket’ (afhankelijk van) en hebben een harmonieuze presentatie zonder de indruk te wekken dat ze kunstmatig zijn.

Tabellen in plaats van afbeeldingen

We werden aangetrokken door de 10x zoom van de smartphone. De kwaliteit van de vastgelegde foto’s, die een indrukwekkende voorvertoning bij hoge vergroting bood op hetzelfde scherm van het apparaat, liet ons teleurgesteld achter toen de foto’s naar onze computer waren overgebracht. Zodra je uit de klassieke fotolijst stapt en inzoomt, voert de OnePlus North een vloeiende beweging uit die gaat van matig tot zeer overdreven.

De ultragroothoeksensor van de OnePlus Nord 2 in actie...
OnePlus Nord 2 ultragroothoeksensor in actie… – Christoph Severin / 20 min
De x5-zoom maakt afbeeldingen aanzienlijk vloeiender.
De x5-zoom maakt afbeeldingen aanzienlijk vloeiender. – Christoph Sferin / 20 minuten

Bij 5x en meer geeft de smartphone geen afbeeldingen meer maar tabellen weer! We hebben de indruk dat onze foto’s zijn verwerkt door de Prisma art filters app… Teleurstellend. Voor de rest zijn de weergegeven beelden over het algemeen bevredigend, zelfs bij weinig licht. Met een resolutie van 32 MP zijn selfies gedetailleerd, maar de smartphone heeft moeite om duidelijke openingen te maken zodra de selfie-modus is geactiveerd.

30 minuten voor een volledige lading

Er blijven twee uitstekende punten over. Ten eerste is de kwaliteit van het terminalscherm er. Amoled, met een afmeting van 6,43 inch / 16,33 cm (Full HD+, of 2400 x 1080 pixels) met een verversingssnelheid van 90 Hz, worden video’s, tv-series of zelfs videogames goed ondersteund. Goed gemaakte stereoluidsprekers dragen bij aan de onderdompeling. Zo slikten we de zes afleveringen van Regisseur, de nieuwe serie van Netflix (net op tijd voor back to school!) en we werden verleid door de visuele kwaliteit van de views.

READ  Battlefield 2042: DICE keert terug naar weerseffecten, een gruwelijke missie

Vervolgens brengt snel opladen (65 W, in plaats van de 30 W in OnePlus Nord) deze smartphone naar een nieuwe dimensie: de 4.500 mAh-batterij laadt volledig op in 30 minuten, niet 60 minuten. Iets om je leven te veranderen…

Dus ondanks enkele beperkingen op de foto’s (laten we hier niet vergeten dat de OnePlus Nord 2 “slechts” 399 euro kost!), is deze 5G-smartphone een goede match. Maar als je bereid bent om minder uit te geven, lijkt het misschien verstandig om onverwijld naar zijn grotere broer, de OnePlus North, te gaan. Gedreven naar de exit van de nieuwe generatie, is de verkoopprijs zojuist gestegen van 399 euro naar 299 euro.