Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

UFL, een nieuwe voetbalvideogame tegen FIFA en eFootball

Er is een nieuwe voetbalvideogame, UFL, aangekondigd. De eerste beelden van de FIFA en eFootball (ex-PES) concurrent zijn onthuld. Maar voor de rest werd er weinig informatie gefilterd.

Wordt het een betrouwbare concurrent? FIFA, de marktleider? Woensdagavond werd een nieuwe voetbalvideogame aangekondigd: UFL. Deze vrij nieuwkomer werd onthuld op Gamescom, een van de grootste evenementen in de wereld van videogames. De releasedatum is niet gemeld. Maar het adres zal beschikbaar zijn op de “hoofdplatforms”.

Er is weinig informatie gegeven over dit project, dat sinds 2016 in ontwikkeling is door de anonieme studio Strikerz. Als het gaat om inhoud en gameplay, ligt de focus op het multiplayer-aspect: UFL Het stelt spelers in staat om “hun eigen club te beginnen met meer dan 5.000 gelicentieerde voetballers en het op te nemen tegen andere spelers van over de hele wereld”. Het zal dus ongetwijfeld mogelijk zijn om sterren als Lionel Messi en Cristiano Ronaldo te controleren, dankzij een overeenkomst die is gesloten met de World Federation of Professional Players (FIFPRO).

“revolutionaire ervaring”

“We willen voetbal opnieuw uitvinden in videogames (…) door spelers over de hele wereld een revolutionaire, opwindende en eerlijke ervaring te bieden. We kunnen niet wachten om je meer over het spel te laten zien”, beloofde studio Strikerz ook. Maar op dit moment circuleren er maar heel weinig foto’s.

Er werd echter aangegeven dat de game gratis zou zijn: “We zullen regelmatig nieuwe functies en updates toevoegen, zonder verplichte of jaarlijkse betaling.” Dit sluit niet uit dat bijvoorbeeld cosmetische artikelen verkrijgbaar zijn met microtransacties.

READ  Afgeslacht door critici, is de videogame Gollum de slechtste game van het jaar geworden

In afwachting van nieuws van de UFL wachten voetbalfans op beeldmateriaal FIFA 22 (EA Sports), maar ook veel tastbare items voor eFootball (Konami), die de beroemde Japanse franchise vervangt Pro Evolution Voetbal.