Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Verkiezingsjustitie onderzocht door Bolsonaro na zijn aanval op e-voting

Braziliaans gerechtelijk vonnis: Jair Bolsonaro Ze zal worden aangeklaagd. Het Hooggerechtshof van het land heeft maandag besloten de zittende president te onderzoeken vanwege zijn aanhoudende en onbewezen aanvallen op de legaliteit van het elektronische stemsysteem, dat sinds 1996 van kracht is.

Het Hooggerechtshof stemde ook in met een verzoek van het Federale Hooggerechtshof om de extreemrechtse leider te onderzoeken. Om vals nieuws over de verkiezingen te verspreiden Tijdens een Facebook Live afgelopen donderdag: Ruim twee uur lang zei hij ervan overtuigd te zijn dat er tijdens de laatste presidentsverkiezingen was gefraudeerd.

Een brief die een bepaalde echo vindt

Een TSE-onderzoek zal uitwijzen of: President Bolsonaro Hij pleegde de misdaden van “misbruik van economische en politieke macht, misbruik van media, corruptie, fraude, vetorecht van ambtenaren en tijdelijke propaganda in zijn aanval op het elektronische stemsysteem en de legitimiteit van de algemene verkiezingen van 2022.”

Het staatshoofd dat herkiesbaar is, pleit er niet voor om weer op papier te stemmen, maar om een ​​ontvangstbewijs per elektronische stembus af te drukken, zodat elke stem in geval van een geschil kan worden naverteld. Dit discours vindt weerklank bij een deel van zijn kiezers. Deze zondag demonstreerden duizenden mensen in verschillende steden in Brazilië, waaronder São Paulo, Rio de Janeiro en Brasilia, voor het gedrukte stembiljet.

Gericht vanwege zijn chaotische aanpak van de epidemie En door een voorlopig “ongrijpbaar” onderzoek dat hem ervan beschuldigde vermoedelijke corruptie bij de aankoop van het Covaxin-vaccin door de vingers te zien, was de president niet direct betrokken bij de protesten.

READ  VS zullen luchtaanvallen in Afghanistan voortzetten als Taliban-aanval doorgaat

Donald Trump-model

Hij hield echter een videotoespraak waarin hij herhaalde dat hij geen verkiezingen zou accepteren die niet “schoon en democratisch” waren. Il ya trois semaines, Jair Bolsonaro avait déjà suscité une levée de boucliers en semant le doute sur la realisation du scrutin de 2022. « Onze faisons des élections propres au Brésil, ou il n’d’y aavait pas ».

Hij had TSE-voorzitter Luis Roberto Barroso een “idioot” genoemd, die daarentegen geloofde dat het afdrukken van papieren bonnen de stemming zou kunnen blootstellen aan “de risico’s van het manipuleren van het verleden”. Volgens analisten die zijn geraadpleegd door Agence France-Presse, baant de extreemrechtse leider, door het kiessysteem in twijfel te trekken, de weg voor de uitkomst die kan worden aangevochten in geval van een nederlaag. Net als de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, waarvan Jair Bolsonaro een grote fan was.

Luis Robert Barroso en al zijn voorgangers hebben sinds de afkondiging van de grondwet in 1988 op maandagochtend een document ondertekend dat de transparantie en veiligheid van het elektronische stemsysteem waarborgt.