Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Israël betreurt de aanwezigheid van een Europese diplomaat op een sleutelpositie in Iran

Op maandag 2 augustus sprak het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken zijn spijt uit over het besluit van Brussel om Enrique Mora, de onderhandelaar van de Europese Unie die verantwoordelijk is voor het Iraanse nucleaire dossier, naar de inauguratie van de nieuwe Iraanse president Ibrahim al-Raisi te sturen. “De deelname van een Europese vertegenwoordiger aan deze ceremonie komt nadat Iran twee burgers, een van hen uit een EU-lidstaat, heeft gedood bij een staatsterroristische daad tegen een burgerschip.Dat meldt het Israëlische ministerie in een verklaring. Deze beslissing isVerrassing en fout verschijnt in de scheidsrechter“, hij voegde toe.

Israël, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Roemenië beschuldigen Iran van het uitvoeren van een drone-aanval op een olietanker van een Israëlische miljardair in de Arabische Zee. Bij de aanval op de tanker Mercer Street kwamen twee mensen om het leven, een Brit die voor beveiligingsbedrijf Embry werkte, en een Roemeens bemanningslid, volgens de eigenaar van het schip, Zodiac Maritime, een in Londen gevestigd internationaal bedrijf dat wordt gerund door Eyal Ofer. Teheran ontkent deze beschuldigingen.

«De Islamitische Republiek Iran zal niet aarzelen om haar veiligheid en nationale belangen te beschermenDe woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Saeed Khatibzadeh, waarschuwde maandag. ze “Je reageert snel en resoluut op elk avontuur“, drong hij aan. Van hun kant beloofden de Verenigde Staten om “collectieve reactiemet hun bondgenoten tegen Iran.