Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Clichés, leugens en controversiële opmerkingen van een arts over zwakte

Zijn woorden zijn controversieel sinds zaterdag 31 juli 2021. De gast van de LCI-nieuwszender 20 Hours, Dr. Hervé Boissin, heeft leugens en clichés aan elkaar gelinkt om Martinique’s wantrouwen tegen vaccinatie te verklaren: “Voodoo, rum, cultuur …


Dr. Hervé Boissin, huisarts in Parijs die op zaterdag 31 juli 2021 was uitgenodigd voor de krant LCI 20 Hours, gaf zijn uitleg over het wantrouwen van de inwoners van Martinique in vaccinatie.

Op een vraag van journalist Darius Roshipin over verzet tegen vaccinatie, de moeilijkheid om de bevolking te overtuigen en de wens van West-Indië om de voorkeur te geven aan de lokale farmacopee, deed de arts onwaardige uitspraken.

Het is cultureel, er zijn andere bronnen van informatie Ik ga niet terug naar voodoo het bestaat nog steeds in deze gebieden, aan de andere kant is er toegang tot zorg die wordt gefaciliteerd, alle medische hulp die er is, CMU … de problemen komen van de landbouw en rum geneest niet alles Integendeel, het veroorzaakt extra ziekten, het doodt het virus niet…

Herve Boissin, huisarts

Journalist Darius Rochebin stelt een vraag over het geloof in de traditionele geneeskunde en het wantrouwen dat ook in Frankrijk te vinden is, benadrukt dokter Boissin.

Het niet naleven van barrièremaatregelen, de tijd dat de barrière open was, maakte het voor bewoners moeilijk om terug te keren naar beperkende maatregelen.

Hervé Boasin

woede reacties

READ  Israël geeft toegang tot de derde dosis van het vaccin vanaf de leeftijd van 12 jaar

De woorden van Dr. Hervé Boissen riepen veel reacties op bij de bevolking en op sociale netwerken.

De rebellen van Martinique eisen een publieke verontschuldiging aan de bevolking. Een open brief, geschreven door Thierry Renard, coördinator en Karen Varas, woordvoerder en lid van de Rebel Kiescommissie, is maandag 2 augustus verstuurd naar de arts en directie van LCI.

Het kanaal heeft sindsdien het delen van deze reeks op zijn Twitter-account ingetrokken, maar Martiniques, die gekwetst zijn door zijn woorden, verwachten meer…