Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De gouverneur van New York heeft verschillende vrouwen ‘seksueel lastiggevallen’, volgens een door justitie geëist onderzoek

Gouverneur van de staat New York, Democraat Andrew Cuomo, heeft “Seksuele intimidatie van meerdere vrouwen”, volgens de resultaten van een onafhankelijk onderzoek op verzoek van justitie en gepubliceerd door procureur-generaal Letitia James op dinsdag 3 augustus.

Lees ook: Andrew Cuomo, de held van de Covid-19-crisis, is een outcast geworden

Dit onderzoek is gestart op een officieel verzoek van de diensten van de heer Cuomo in maart, Toen verschillende aanklachten tegen de gouverneur werden aangekondigdDit brengt haar bestuur en haar politieke toekomst in gevaar. De eiser kondigde aan dat ze een voormalige federale aanklager, John H. Kim, en een advocaat die gespecialiseerd is in gevallen van discriminatie op de werkplek, Ann Clark, had geselecteerd om de zoektocht uit te voeren.

onderzoeksrapport, Beschikbaar online, bijvoeglijke naamwoorden voor de ongepaste gebaren van meneer Cuomo, Ongewenste kusjes en knuffels, als zodanig ‘Ongepaste opmerkingen’. Op basis van de resultaten van het onderzoek hebben de gouverneur en zijn staf “Hij nam ook vergeldingsacties tegen ten minste één werknemer voor zijn getuigenis.”Dat blijkt uit een verklaring van het Openbaar Ministerie.

Andrew Cuomo ontkent de beschuldigingen

“Een onafhankelijk onderzoek concludeerde dat gouverneur Andrew Cuomo verschillende vrouwen seksueel heeft lastiggevallen, in strijd met de federale en staatswet.”, zei de aanklager en legde uit dat er onder de slachtoffers“oud en modern” Staatsambtenaren.

Kort na deze interventie zei de heer Cuomo in een op video opgenomen interventie vanuit zijn kantoor dat hij de aanklachten tegen hem verwierp. “Ik wil vooral dat je weet en uit mijn mond hoort: ik heb nog nooit iemand ongepast aangeraakt of ongepaste seksuele avances gedaan”Hij reageerde, zonder te praten over een mogelijk ontslag.

READ  Jair Bolsonaro mag zondag ziekenhuis verlaten

En de gouverneur deed zijn best om de beschuldigingen te ontkennen of in perspectief te plaatsen, en legde uit dat soms“Kus mensen op het voorhoofd, op de wang”Of knuffel ze ter verdediging van zichzelf door ervoor te zorgen dat hij het probeerde “Mensen op hun gemak stellen”. “Ik begrijp nu dat er generatie- of cultuurkwesties zijn die ik eerlijk gezegd nog niet helemaal heb begrepen. En daar heb ik van geleerd.”, hij voegde toe.

“Het rapport spreekt voor zich.”

NSI James legde uit dat onderzoekers 179 mensen hebben geïnterviewd, waaronder klagers en lokale leidinggevenden, en het onderzoek onthulde: “Een zeer helder en verontrustend beeld” Waarom noemde je het? ‘klimaat van angst’. Ze zei dat de meerderheid van de slachtoffers van dhr. Cuomo jonge mannen waren. “Het uitvoerend team van de gouverneur werkte aan het creëren van een giftige werkomgeving die intimidatie mogelijk maakte en een vijandige werkomgeving”Scan voegt toe.

Toen hem werd gevraagd of hij moest aftreden, voegde ze eraan toe: De beslissing ligt bij de gouverneur van de staat New York. Het rapport spreekt voor zich. ” De 63-jarige gouverneur, die tien jaar in functie was, ontkende de beschuldigingen toen ze werden onthuld en onderzoekers hoorden ze uitvoerig op 17 juli.

Lees ook, in maart 2020: Andrew Cuomo doet zich gelden als een echte president

Ervaren politicus, de heer Cuomo Word een nummer tijdens de Covid-19 pandemieVelen erkenden zijn goede aanpak van de situatie toen New York en de regio het epicentrum van de crisis waren, in het voorjaar van 2020. Sommigen duwden zelfs de heer Cuomo – de zoon van de gouverneur, voormalig secretaris van de regering van Bill Clinton en vriend van de VS president, Joe Biden – om zich kandidaat te stellen voor het Witte Huis.

READ  "Het is onwerkelijk": India is verstikt door COVID-19 en stort in chaos

Een jaar later werd zijn positie verzwakt door de eerste beschuldigingen van seksuele intimidatie. De voormalige economisch adviseur, Lindsey Boylan, beweerde dat de gouverneur haar kuste zonder haar op de mond te vragen en suggereerde dat ze met hem zou spelen op “Strippoker”, toen ze tussen 2015 en 2018 met hem samenwerkte. Toen beweerde een andere voormalige medewerker, Charlotte Bennett, dat de gouverneur haar had voorgesteld, waardoor ze ” Boos “ in het voorjaar van 2020.

Een paar dagen later vertelde de 33-jarige Anna Roche, die nog nooit met hem had gewerkt, aan The The New York Times wie had “geschokt” Hij wilde hem tegen zijn wil kussen op een bruiloft in 2019. In maart zei de heer Biden dat de heer Cuomo moet aftreden als de aanklacht wegens seksuele intimidatie tegen hem wordt bevestigd. “Ik denk dat hij waarschijnlijk zal worden berecht.”, hij voegde toe.

De wereld met AFP