Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De gouverneur van New York riep op tot zijn ontslag nadat beschuldigingen van seksuele intimidatie waren bevestigd

Joe Biden heeft de Democratische gouverneur van New York, Andrew Cuomo, opgeroepen af ​​te treden. “Ik denk dat hij moet aftreden.”Dat heeft de president van de Verenigde Staten dinsdag 3 augustus gezegd. Het beroep komt nadat ‘s ochtends een onafhankelijk gerechtelijk rapport werd gepubliceerd waarin de 63-jarige gouverneur werd beschuldigd van seksuele intimidatie, wat hij prompt ontkende.

“De gouverneur heeft een aantal huidige en voormalige werknemers van de staat New York seksueel lastiggevallen door zich onder meer in te laten met ongewenst, niet-consensueel aanraken en talloze beledigende opmerkingen van suggestieve en seksuele aard te maken die een vijandige werkomgeving voor vrouwen creëerden.”, schrijven de auteurs, John Kim, een voormalige federale aanklager, en Ann Clark, een advocaat die gespecialiseerd is in gevallen van discriminatie op de werkplek.

De laatste voegt eraan toe dat “De cultuur van het kantoor van de gouverneur – een cultuur van angst en intimidatie, die tegelijkertijd de veelvuldige verkering en seksuele opmerkingen van de heerser normaliseerde – droeg bij aan de omstandigheden die seksuele intimidatie mogelijk maakten en voortzetten.”.

Elf vrouwen en 179 getuigenissen

Het 168 pagina’s tellende rapport beschrijft de grieven van elf vrouwen, ondersteund door 179 getuigenissen. Medio juli is de heer Cuomo uitvoerig gehoord. Het overgrote deel van de feiten is al bekend sinds deze winter. Haar eerste aanklager was een voormalig economisch adviseur, Lindsey Boylan: volgens haar kuste de gouverneur haar zonder haar op de mond te vragen en stelde voor om met hem te spelen in “Strippoker” tijdens het reizen met het vliegtuig.

READ  Mubasher - Israëlische / Palestijnse spanningen: het Internationaal Strafhof is bezorgd over de "misdaden" die worden gepleegd

Op de persconferentie waarop het rapport werd gepresenteerd, gaf de New Yorkse procureur-generaal Letitia James aan dat deze acties waren uitgevoerd. ‘Overtreding van federale en staatswetten’. Het heeft echter strafrechtelijke vervolging van zijn kant uitgesloten – ‘Het is klaar’ –, in de overtuiging dat andere instanties kunnen handelen. In Albany, de hoofdstad van de staat, opende de lokale officier van justitie een strafrechtelijk onderzoek dat als complex werd beschouwd.

Wat de politieke kant betreft, wil de voorzitter van het New York State House, Karl Hesty, dat de afzettingsprocedure snel wordt beëindigd. Democratische senatoren Chuck Schumer en Kirsten Gillibrand, die Cuomo eerder hadden opgeroepen om deze winter af te treden, beschreven de acties van Cuomo als “Heel vervelend, ongepast en totaal onaanvaardbaar.” Senatoren zeiden dat ze ‘Ze blijven geloven dat de gouverneur moet aftreden’.

Je hebt 50% van dit artikel om te lezen. De rest is alleen voor abonnees.