Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Verenigde Staten: waarom Iran voormalig president Donald Trump probeert te vermoorden

Donald Trump zal een doelwit zijn voor de Iraanse regering. Dat zegt in ieder geval een hoge Iraanse militaire functionaris, waarmee hij aangeeft dat Iran wraak wil nemen na een aanslag uit 2020.

Een hoge Iraanse militaire functionaris zei vrijdagavond dat zijn land nog steeds op zoek is naar wraak voor de liquidatie van generaal Qassem Soleimani door Washington in 2020, in de hoop de voormalige Amerikaanse president Donald Trump “te kunnen doden”.

“We hopen dat we Trump (voormalig Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken Mike) Pompeo en (Kenneth) Mackenzie (voormalig hoofd van het Centrale Commando van het Amerikaanse leger in het Midden-Oosten) kunnen doden, evenals de militaire functionarissen die gaven het bevel om Soleimani te vermoorden”, zei generaal Amir Ali Hajizadeh tegen de staatstelevisie.

“We zijn nu in staat om Amerikaanse schepen aan te vallen op een afstand van 2.000 kilometer”, zei de generaal die het bevel voert over de luchtmacht van de Revolutionaire Garde, het ideologische leger van Iran.

Gespannen betrekkingen tussen Iran en de Verenigde Staten

De ballistische programma’s van de Islamitische Republiek baren westerlingen zorgen, die het land ervan beschuldigen het bereik van zijn raketten te willen vergroten en het Midden-Oosten en Israël, de aartsvijand van Teheran, willen destabiliseren.

Zaterdag zond de staatstelevisie beelden uit van de lancering van een “nieuwe Paveh-kruisraket met een bereik van 1.650 km”, gemaakt door de Revolutionaire Garde.

De voormalige commandant van de Quds Force, verantwoordelijk voor de buitenlandse operaties van de Revolutionaire Garde, Qassem Soleimani, werd in januari 2020 in Bagdad vermoord tijdens een Amerikaanse inval. President Trump zei destijds dat hij de aanval had bevolen naar aanleiding van een aantal van aanvallen die gericht waren. Amerikaanse belangen in Irak.

Vijf dagen later reageerde Iran door raketten af ​​te vuren op een Amerikaanse luchtmachtbasis in Irak waar Amerikaanse troepen gehuisvest waren. Er zijn geen Amerikaanse soldaten gedood, maar Washington zei dat tientallen mensen hersenletsel hebben opgelopen als gevolg van de explosies.

READ  Olifant doodt stroper in Kruger Park, Zuid-Afrika