Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Verenigde separatistische politieke organisaties in het licht van de sociale crisis

Een bijeenkomst van een aantal landelijke politieke organisaties vanmorgen. Ze spraken met de pers om hun gevoelens te uiten over de sociale crisis die Guadeloupe teistert. Een maatschappelijke crisis, maar volgens deze organisaties ook een politieke crisis.

ANG, Allians pou Gwadloup, CIPN, MIR, FKNG of zelfs UPLG, zoals veel nationale politieke organisaties deze ochtend in Abymes bijeenkwamen om met één stem te spreken en hun standpunt te geven over deze sociale crisis die Guadeloupe treft.

Voor Lawrence Maciapa, een woordvoerder van de ANG, was deze crisis voorzienbaar.

Op het gebied van crisisbeheersing is het twintig maanden geleden dat de vertegenwoordigers van Guadeloupe, of ze nu politiek, economisch of cultureel waren, niet werden gehoord of gehoord toen ze om aanpassingen of regelingen vroegen om deze crisis te beheersen. Als iedereen aan de zijlijn zou staan ​​en twee mensen die we niet hebben gekozen alles hebben beslist, dan was deze crisis vandaag te verwachten geweest.

Lawrence Maciapa, woordvoerder van ANG

Ze pleiten voor de lokalisatie van de macht. Al deze nationale politieke organisaties willen tegenwoordig met één stem spreken en moeten dringend overleggen met de Franse staat.

Om te horen van ANG-woordvoerder Laurence Maquiaba, op microfoon Ludivine Guiolet-Oulac en Olivier Duflo

READ  Het hijsen van de Europese vlag in de Verchovna Rada