Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Eisen van vakbonden

Op deze tweede mobilisatiedag in Martinique hebben de vakbonden die oorspronkelijk de beweging waren dinsdagochtend (23 november 2021) hun grieven voorgelegd aan gouverneur Stanislas Cazelles. ’s Middags is het de beurt aan de voorzitter van het College van Bestuur, Serge Lechemy en voorzitter van de Vereniging Lucien Sallibert, om de toepassingspunten te bespreken.

Dinsdagmiddag (23 november 2021) werd de eerste stap naar appeasement gezet. Tijdens deze uitwisselingen rond 2.30 uur waren de leden van de intersyndicale en de hoofden van de CTM het eens over de methode.

Deze ontmoeting bevestigt de degelijkheid van ons standpunt over de voortzetting van de operaties om ons aan de onderhandelingstafel te brengen.

Wat betreft het nastreven van mobilisatie, zeiden vakbonden dat ze hun basis moesten raadplegen.

Zolang we niet in de onderhandelingsruimte worden gepresenteerd, zal de beweging niet stoppen, en zo zal het ook niet stoppen.

Serge Aribut, UGTM

(Her)Bekijk Martinique eerst op Facebook aan het einde van de meeting.

De tweede dag van mobilisatie, onderbroken door wegversperringen, ging voorbij aan het politieke pad. Martinique is net als Guadeloupe de claimfase ingegaan. De lokale discussies gingen dinsdagavond verder.

een Er was een ontmoeting gepland tussen Serge Lechemy en de vertegenwoordiger van de staat, de gouverneur. Aan beide kanten is er een verlangen naar dialoog en een herziening van alle punten die door de vakbond naar voren zijn gebracht.

READ  Separatisten hopen op een absolute meerderheid