Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Joe Biden nodigde 110 landen uit voor de top voor democratie, springend in Moskou en Peking

De Summit for Democracy, de campagnebelofte van de Amerikaanse president, vindt online plaats van 9 tot 10 december.

Artikel door

gepubliceerd

Update

leestijd : 1 minuut.

Op dinsdag 23 november lanceerde Joe Biden een uitnodiging aan bijna 110 landen om een ​​virtuele democratietop bij te wonen. De belangrijkste westerse bondgenoten van de Verenigde Staten zijn uitgenodigd, maar ook Irak, India of Pakistan, afhankelijk van Onlinemenu (in Engels) Op de website van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. De Amerikaanse president maakte meteen woedend op Rusland en China, die niet bij de gasten waren.

“De Verenigde Staten creëren liever nieuwe scheidslijnen, verdelen landen volgens hun mening en in slechte landen volgens hen.”Dat zei Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov tijdens een telefonische vergadering. Peking aangekondigd ‘Resoluut verzet’ Op uitnodiging van Taiwan om deze virtuele top bij te wonen. “Taiwan heeft in het internationaal recht geen andere status dan die van een onvervreemdbaar deel van China.”Zhao Lijian, een woordvoerder van de Chinese diplomatie, overhandigde de pers.

De Amerikaanse president heeft het niet verborgen gehouden sinds hij in januari naar het Witte Huis kwam: de strijd tussen democratieën en… “autoritaire regimes”belichaamd in zijn ogen door China en Rusland, vormt de kern van zijn buitenlands beleid. De Top voor DemocratieDe Campaign Pledge, waarvan de eerste versie op 9 en 10 december online zal zijn en een jaar later face-to-face bijeen zal komen, is een van de belangrijkste pijlers van deze prioriteit.